Mafru možná opustí rádia Classic a Expres

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: profimedia.cz

Společnost Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft, která do června ovládala mediální skupinu Mafra, podle serveru Mediaguru získá od Andreje Babiše Rádio Classic a Expres. O tom, že by mohla být rádia ze skupiny vyvedena se podle informací Strategie spekuluje již od letošního jara.

Provozující společnosti rádií Classic a Expres ze skupiny Mafra, firmy RKR a 4S Production, chtějí po Radě pro rozhlasové a televizní vysílání souhlas s převodem obchodního podílu jediného společníka Mafra Media na společnost Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft. Žádosti měly být radě doručeny na začátku července.

Společnosti RKR a 4S Production patří ze 100% firmě Mafra Media, ve které má podle serveru německá Rheinisch-Bergische 1,4% podíl a zbytek akcií vlastní Mafra. Mafra je stoprocentně vlastněná společností Rheinisch-Bergische.

Podnikatel Babiš vlastní vedle Mafry regionální týdeníky 5+2 . Na Slovensku nedávno koupil od společnosti Economia vydavatelství Ecopress, jež zde vydává mimo jiné Hospodárske noviny.