Na billboardech proti korupci

Nemlč! Jeden z vizuálů kampaně NFPK

Nemlč! Jeden z vizuálů kampaně NFPK

Nadační fond proti korupci (NFPK) spustil reklamní kampaň. První etapa se odehrává na venkovních plochách společnosti BigMedia, v plánu je její rozšíření i do dalších médií.

NFPK spustil outdoorovou kampaň s tématem aktivního boje proti korupci. Na třech hlavních vizuálech se střídají zakladatelé Nadačního fondu Karel Janeček, Stanislav Bernard a Jan Kraus. „Představitele fondu jsme stylizovali do pozice třech moudrých opic z japonské myšlenky ,neslyším zlo, nevidím zlo a nemluvím zlo´,“ říká jiří Volek, z kreativního studia Punch, který kampaň společně s Radkem Prášilem vytvořil a zprodukoval. Na vzniku kampaně se spolupodílel také fotograf Lukáš Žentel.

Hlavním cílem kampaně je navedení na stránky nadačního fondu a získání dalších sympatizantů. „Svým obsahem nemá kampaň ve světě obdoby. Je to smutné, ale jsme asi jediná země, kde inzerujeme boj s korupcí pomocí nadace,“ říká Volek.

Kampaň odstartovala minulý týden na zhruba šedesáti venkovních plochách, které společnost BigMedia poskytla nadačnímu fondu bezplatně. Strategie zjistila, že v plánu je i využití dalších médií, jednání s budoucími partnery právě probíhají.

Nebuď hluchý! Jeden z vizuálů kampaně NFPKNebuď hluchý! Jeden z vizuálů kampaně NFPK