Nova zařadila Fandu do pozemního vysílání

Kanál Fanda

Kanál Fanda

Fanda, nejmladší z televizních kanálů skupiny Nova, míří šest týdnů od svého startu do pozemního vysílání. Společnost CET 21 se na tom dohodla s provozovatelem multiplexu 4, společností Digital Broadcasting. Fanda ve čtvrtém multiplexu zahájil vysílání v pátek 24. srpna 2012 odpoledne.

Fanda bude kromě pozemního vysílání i nadále volně dostupný na satelitních platformách, kabelové a IPTV televizi v rámci základní programové nabídky. Zařazením do pozemního vysílání však jeho dostupnost podstatným způsobem vzroste.

„Z interních dat a výzkumů, které máme k dispozici, vidíme i po tak krátké době od spuštění FANDY jeho velký úspěch a potenciál. Zařazením do pozemního vysílání tak navazujeme na tento úspěch ve stávajících platformách a pokračujeme v rozšiřování jeho dostupnosti,“ říká Jan Andruško, generální ředitel TV Nova.

Sport a filmy

Fanda svým divákům v podzimní sezóně přinese seriálové a filmové hity, chybět nebude ani sport, erotika nebo dokumenty. Hned první víkend po zařazení Fandy do pozemního vysílání mohli diváci živě sledovat závod Moto GP Velké ceny ČR z brněnského okruhu.

V září Fanda nabídne například filmy Hartova válka (7. 9.), World Trade Center (11. 9.) nebo Klub rváčů (29. 9.), ze sportovních událostí pak například živé přenosy boxerského duelu Kličko-Charr (8. 9.) a zápasu UEFA Europa League (20. 9.). Živé sportovní přenosy budou pokračovat i v říjnu dalším zápasem evropské ligy (4. 10.) a duelem Konečný-Bajsangurov (6. 10.).

Pro naladění Fandy v rámci multiplexu 4 je třeba spustit na set-top boxu nebo na televizoru s integrovaným digitálním tunerem automatické vyhledávání stanic.