Ředitelem mBank je od října Roman Truhlář, přichází z ČSOB

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: wikimedia

Česká a slovenská pobočka internetové mBank mají nového šéfa: od začátku října byl jejich ředitelem jmenován Roman Truhlář. Ve vedení banky střídá Poláka Janusze Mieloszyka, který byl řízením banky pověřen poslední dva roky. Truhlář přichází do mBank z ČSOB, kde byl jedním z autorů konceptu produktové řady Era.

„Mým cílem je zdokonalovat služby mBank a udržet atraktivní cenovou úroveň pro zákazníky,“ řekl deníku E15 Truhlář. Banka se podle něj na českém trhu již stabilizovala, nyní chce svou pozici prohloubit. Činnost mBank bude nadále stát na čtyřech pilířích – běžném účtu, spořicích produktech, hypotékách a spotřebním financování. „Nebudeme se pouštět do vývoje okrajových produktů, jsme univerzální bankou pro nejširší skupinu zákazníků,“ uvedl Truhlář.

S velkou pobočkovou expanzí nový šéf nepočítá. „Naším cílem není otevírat stovky neefektivních poboček, z nichž by pak některé fungovaly jen jako velmi drahý billboard. Obchodní síť je dostačující, protože prodáváme srozumitelné produkty, pro něž nepotřebujeme mít řadu poradců. Otevírat nová centra budeme v případě, že u stávajících nebude dostačovat kapacita,“ vysvětlil.

Jmenování Truhláře do čela banky přichází v době zostřené konkurence na trhu – s podobným konceptem nedávno přišla Zuno Bank a Air Bank. „To, že inspirujeme ostatní, znamená, že jsme úspěšní a že naše směrování je správné,“ řekl Truhlář. Zvyšování poplatků nový šéf nechystá. „Jsem přesvědčen, že obchodního úspěchu můžeme dosáhnout růstem prodejů, zvyšování cen není na místě,“ dodal.