Server Dalibora Balšínka Echo24.cz spustil provoz

Dalibor Balšínek

Dalibor Balšínek Zdroj: CTK

V neděli spustil provoz server bývalého šéfredaktora Lidových novin Daniela Balšínka. On-line zpravodajství je zdarma a přispívají sem i další bývalí členové redakce Lidových novin. Například Martin Weiss, Lenka Zlámalová nebo Ondřej Štindl.

K dalším novinářů, kteří dodávají obsah serveru, patří třeba i Jan Dražan, Daniel Kaiser, Lukáš Novosad, Pavel Baroch či Vladimír Ševela. Vedle komentářů a krátkých zpráv jsou součástí serveru také blogy, jejichž autory jsou Václav Cílek, Ivo Cerman, Tomáš Hořejší a František Čuňas Stárek.

Celostrana v týdeníku činí podle oficiálního ceníku 40 tisíc a 1/2 strana 25 tisíc korun. Branding stránky deníku přijde na 150 tisíc. On-line deník Echo24.cz by měl v budoucnosti doplnit elektronický týdeník či ekonomický server a oborové weby.

Investorem projektu je Jan Klenor, bývalý ředitel Patria Finance. Ten je podle obchodního rejstříku nadále mimo jiné členem správní rady Nadačního fondu Patria a členem dozorčí rady pražské burzy. 95 procent vydavatelství vlastní David Balšínek a 5 procent bývalá manažerka inzerce v Lidových novinách a Týdnu Petra Feřtrová.

Balšínek má v branži internetových médií za sebou zkušenosti s rozjezdem stránek Týden.cz a rozvojem webu Lidovky.cz, jejichž návštěvnost se za jeho éry zdvojnásobila. Balšínek vedl časopis Týden od roku 2000 do konce roku 2008, kdy se stal členem představenstva společnosti Mafra. Od roku 2009 šéfoval redakci Lidových novin.