Televize postupně odkrývají podzimní esa

Ve 13dílném pokračování Sanitky se objeví původní postavy i nové tváře

Ve 13dílném pokračování Sanitky se objeví původní postavy i nové tváře Zdroj: Ceska televize

Tuzemské televize připravují pro podzimní sezónu nové seriály, soutěže i reality show. Česká televize například uvede pokračování slavné seriálové Sanitky, Prima mimo jiné chystá další řadu reality show VyVolení. Nova zatím plány pro podzim tají, připravovaný program chce představit až v srpnu.

Ve 13dílném pokračování Sanitky se objeví původní postavy i nové tváře. V seriálu si po téměř 30 letech opět zahrají Jaromír Hanzlík a Zlata Adamovská, premiérově se v něm objeví třeba Jitka Schneiderová nebo Jan Budař. ČT zatím neoznámila, kdy přesně pokračování slavného televizního románu v režii Filipa Renče odstartuje. Veřejnoprávní televize byla konkrétní zatím jen u pokračování seriálu Kriminálka Staré Město, které se na obrazovkách poprvé objeví druhé zářijové pondělí. V podzimních měsících začne ČT vysílat také kriminální road movie Cirkus Bukowsky a televizní cyklus České století, který má přinést nový pohled na moderní dějiny od vzniku Československé republiky v roce 1918 až po sametovou revoluci v roce 1989. Podzimní nabídka ČT se rozšíří také díky novým programům ČT :D a ČT art, které televize spustí na konci srpna.

FTV Prima se na podzim soustředí především na soutěžní pořady. Po šesti letech se na obrazovky vrátí reality show VyVolení, jejíž účastníci tráví několik týdnů ve vile s rozmístěnými kamerami. V roce 2005, kdy Prima soutěž uvedla poprvé, její finále sledovalo 2,207 milionu lidí, což dosud v historii vysílání Primy znamená rekord. Sledovanost druhé řady uvedené o rok později klesla pod milion diváků, třetí pokračování v roce 2007 sledovalo 500.000 lidí.

Na podzim bude pokračovat také soutěž Česko Slovensko má talent. Do její poroty vedle zpěvačky Lucie Bílé a producenta Jara Slávika poprvé usedne Leoš Mareš. Moderátor bude od podzimu uvádět také novou show QI: Na vše máme odpověď připravenou podle britského formátu QI: Quite Interesting. S Marešem bude v pořadu vystupovat Patrik Hezucký, který s ním uvádí Ranní show rádia Evropa 2. Ze seriálů FTV Prima nabídne například pokračování pořadu Cesty domů.

Podzimní nabídka Novy zatím známá není. „Skupina Nova bude podzimní programové schéma svých televizních stanic detailně představovat na tiskové konferenci 1. srpna,“ uvedl mluvčí Novy Jan Strouhal na dotaz ČTK. Nova by například mohla uvést třetí řadu seriálu Gympl s ®učením omezeným, jehož druhá řada se zhruba 30procentním podílem na sledovanosti na jaře zopakovala úspěch první série vysílané loni na podzim.