Tibor Wagner - Sony Mobile Communications, ředitel pro trhy ME

Tibor Wagner řídí pro SMC trhy střední evropy.

Tibor Wagner řídí pro SMC trhy střední evropy.

Společnost Sony Mobile Communications jmenovala Tibora Wagnera na pozici nového ředitele pro trhy střední Evropy. Jeho úlohou bude rozvíjet trhy mobilních telefonů v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a Bulharsku.

Wagner je občanem Maďarska a jeho působištěm bude střídavě Varšava a Budapešť. Přichází z globálního vedení společnosti Sony Ericsson, kde byl zodpovědný za strategickou spolupráci se skupinou Deutsche Telekom. Během své kariéry řídil osm let obchodní aktivity společností Ericsson a Sony Ericsson ve střední a východní Evropě, zastupoval společnost Sony Ericsson v rámci globální spolupráce se skupinou Hutchison a v letech 2009 až 2011 byl také generálním ředitelem italské pobočky společnosti. „Věřím, že nová řada smartphonů od Sony a synergie s ostatními produkty Sony nám poskytne nové obchodní příležitosti na všech trzích střední Evropy a zákazníky obohatí o nové skvělé zážitky,“ uvedl Tibor Wagner.

Bohaté CV

Tibor Wagner hovoří anglicky, německy, italsky a pochopitelně maďarsky. Vystudoval elektrotechniku a zahraniční obchod na budapešťské polytechnice a MBA v oboru Innovation and Enterpreneurship na Case Western Reserve University v americkém Clevelandu. Kromě toho absolvoval mnohé kurzy - v Kanadě (Management Development Program na Acadia University), v Bruselu (General Management v European Management Centre), v USA (Innovation and Enterpreneurship in the Silicon Valley na University of California v Berkeley) či Londýně (Executive Leadership Program na London Business School), naposledy pak v roce 2010 interní Sony Ericsson Executive Leadership Program.
Svoji kariéru zahájil v roce 1992 jako Marketing Manager v maďarské pobočce společnosti Panasonic, v roce 1996 pokračoval jako Sales and Marketing Manager a Head of Department v Sony Hungary, poté přešel do Ericsson Hungary a Ericsson Mobile Communications. Tibor Wagner je otcem dvou dětí a svůj volný čas tráví poslechem jazzové a rockové hudby, běháním a jízdou na motorce.