V novém vedení karlovarského hotelu Thermal je i Lucie Pilipová

Lucie Pilipová

Lucie Pilipová Zdroj: Martin Pinkas/Euro

Státní hotel Thermal v Karlových Varech se po loňských personálních turbulencích dočká nového vedení. Ministerstvo financí už v prosinci oznámilo, že do čela hotelu jmenuje rakouského hoteliéra Klause Pilze, který zvítězil v konkursu. Zajímavější je ale možná jiné jméno. Obchodní a marketingovou ředitelkou hotelu je od ledna Lucie Pilipová, známá spíše jako podnikatelka v realitách a cateringu.

Pilipová své angažmá v lázeňském městě serveru E15.cz potvrdila, původně se dokonce v konkurzu ucházela v Thermalu o nejvyšší post.

„Hotelový management je oblast, která mě zajímá. Po dvaceti letech podnikání jsem se rozhodla zaměřit trochu jinam,“ vysvětlila podnikatelka, proč se nechala najmout jako manažerka. V rámci změny prodala své firmy Via Perfecta a Gastro Žofín.

Pilipová je manželkou někdejšího ministra financí a bývalého viceprezidenta Evropské investiční banky Ivana Pilipa. Společně vlastní u Prahy zámek Trnová.

Personální turbulence

Hotel Thermal zůstal po neúspěšné privatizaci v 90. letech státu; mimo jiné je centrem karlovarského filmového festivalu. Ministerstvo financí Andreje Babiše vyměnilo vedení hotelu už loni na konci června. Z funkce ředitele byl odvolán bývalý karlovarský primátor Josef Pavel (ODS).

Ministerstvo rozpustilo i šestičlenné představenstvo a devítičlennou dozorčí radu společnosti. Následně ovšem úřad přistoupil k dalším změnám poté, co se zaměstnanci postavili proti tehdy jmenovanému řediteli Danielu Křováčkovi. Na konci července tak ministerstvo financí opět odvolalo celé představenstvo a vypsalo konkurz.