PPF podala trestní oznámení kvůli podvodným reklamám s Kellnerem

Logo skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera.

Logo skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera. Zdroj: Michael Tomeš/E15

Skupina PPF ovládaná nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem se brání proti inzerátům lákajícím na zajímavé zbohatnutí při investici do kryptoměn, které se v poslední době šíří na intenetu. Jako podpůrný argument pro vybuzení zájmu o věc si totiž jejich autoři vzali „k ruce“ smyšlené Kellnerovo svědectví. PPF nyní podala trestní oznámení na neznámého pachatele.

„Dne 2. ledna 2020 bylo podáno trestní oznámení na neznámého pachatele ve věci poškozování cizích práv v souvislosti s podvodnými reklamami poškozujícími dobré jméno pana Petra Kellnera, majoritního akcionáře skupiny PPF,“ uvádí twitterový příspěvek na oficiálním účtu skupiny PPF.

„Varujeme všechny, kteří se s těmito reklamami setkají, aby na falešných webech nevyplňovali své osobní údaje a ani nezadávali údaje ke své platební kartě,“ upozornila už v listopadu mluvčí skupiny PPF Jitka Kadlecová.

Falešné reklamy se poprvé začaly objevovat na přelomu října a listopadu. Vlna placených podvodných inzerátů vede na weby, které lákají na investice do kryptoměn. Od uživatelů pak žádají poskytnutí údajů k platebním kartám.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Vlastní aktiva ve výši více než 47 miliard eur.