Pražská burza posílila, přispěly akcie Avastu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu.

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu. Zdroj: E15.cz

Pražská burza posílila. Index PX posílil o 0,12 procenta na 1422,64 bodu. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie českého výrobce antivirových programů Avast a tabačky Phillip Morris. Nejvýraznější pokles postihl akcie SHS PHOTON ENERGY a společnosti Komerční banka. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Z dvanácti hlavních titulů pražské burzy dnes osm zakončilo obchodování v plusu, další jedna emise stagnovala. Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry českého vývojářského domu Avast, které si polepšily o 1,06 procenta na 181,90 korun, po čtyřech dnech poprvé posílily.

Dále pak rostly cenné papíry tabačky Phillip Morris o 1 procenta na 16 100 korun, poprvé po čtyřech dnech posílily. Už šest dní překonávají své čtyřměsíční maximum, když přes den jejich hodnota vystoupala až na 16 100.

Oproti tomu nejvýraznější pokles postihl akcie SHS PHOTON ENERGY. Jejich závěrečná cena 38,60 korun byla o 0,52 procenta nižší než při ranním otevření burzy, klesají už čtyři dny. Nedařilo se ani akciím společnosti Komerční banka, které propadly o 0,27 procenta, po pěti dnech poprvé propadly.

Investice roku 2021: Komodity, akcie, kryptoměny i dluhopisy

Video placeholde
Investice roku 2021: Komodity, akcie, kryptoměny i dluhopisy • Videohub