E.ON uspěl v soudním sporu s Bohemia Energy

Německý E.ON bude kvůli odstupu od jádra propouštět tisíce lidí

Německý E.ON bude kvůli odstupu od jádra propouštět tisíce lidí

Omluvit se na vlastních webových stránkách a v celostátních denících. Takový je rozsudek Městského soudu v Praze nad společností Bohemia Energy entity za to, že šířila klamavou reklamní kampaň. Zažalovala ji za to společnost E.ON Energie.

Soud v uplynulých dnech shledal společnost obchodující s energiemi vinou z nekalosoutěžního jednání, neboť Bohemia Energy ve své reklamní kampani tvrdila, že poskytuje elektřinu a plyn levněji než konkurence, a to s garancí až na deset let. Podle rozhodnutí soudu však toto tvrzení, vzhledem k poplatku za službu Garance nižší ceny, který společnost vždy účtovala v roce 2010 u některých spotřebitelů s nižší spotřebou elektřiny a plynu, nebylo pravdivé.

Bohemia Energy se proti rozsudku neodvolala, ten již nabyl právní moci. „Jsme rádi, že nám soud dal za pravdu. Podobné praktiky totiž nejen poškozují konkurenční prostředí, ale hlavně matou zákazníky, kteří mnohdy plně důvěřují argumentům z reklamních kampaní,“ uvedl předseda představenstva E.ON Energie Michal Šafář.