Elektromobil vs. naftové SUV. Jak vychází srovnání Škody Enyaq se sesterským modelem Kodiaq

Škoda Enyaq

Škoda Enyaq Zdroj: Škoda Auto

Škoda Enyaq
Škoda Enyaq
Škoda Enyaq
Škoda Enyaq
Škoda Enyaq
13
Fotogalerie

Příjezd prvního elektrického crossoveru Škodovky, modelu Enyaq, rozvířil debaty o jeho ceně. Ta přesahuje milion korun. Na poměry mladoboleslavské automobilky je tedy vysoká, mezi elektromobily však vcelku přijatelná. Pro zajímavost jsme Enyaq porovnali s podobně velkým, dobře vybaveným SUV Kodiaq.

Automobilka Škoda předevčírem oficiálně představila elektrické SUV Škoda Enyaq iV, což je po Citigoe iV druhý sériově vyráběný elektromobil značky, avšak první posazený na koncernové modulární platformě MEB. Společnost informovala o ceně 1 059 900 korun pro variantu 60 s výkonem 132 kW a akumulátorem o kapacitě 62 kWh. Ta se však v prodeji objeví až na podzim, do té doby je v nabídce jen vyspělejší verze.

Konkrétně jde o provedení s označením 80, které má elektromotor vzadu, výkon 150 kW a baterii s kapacitou 82 kW. Doporučená prodejní cena činí 1 189 900 Kč a samozřejmostí je bohatá základní výbava. Pro zajímavost jsme vedle takového Enyaqu postavili Škodu Kodiaq za podobnou částku a zjišťovali, co které auto nabízí. Nejblíže jsme se nakonec dostali s Kodiaqem 2.0 TDI (140 kW), automatem a pohonem všech kol, jenž ve výbavovém stupni Laurin & Klement přijde na 1 202 900 Kč.

Celé srovnání najdete na Auto.cz>>>