EP Energy Trading se stane vlastníkem dodavatele energií Dobrá energie

Daniel Křetínský, hlava Energetického a průmyslového holdingu (EPH)

Daniel Křetínský, hlava Energetického a průmyslového holdingu (EPH) Zdroj: Profimedia

Daniel Křetínský
2
Fotogalerie

Společnost EP Energy Trading z Energetického a průmyslového holdingu podnikatele Daniela Křetínského, která prodává pod značkou epet elektřinu a plyn odběratelům, bude od začátku července vlastníkem dodavatele energií Dobrá energie. Uvedla to mluvčí epet Lucie Ďuriník. Podle ní budou po spojení společnosti dodávat energie do téměř 110 tisíc odběrných míst. Cenu transakce neuvedla.

Podle dat Operátora trhu s elektřinou (OTE) dodávala Dobrá energie na konci letošního dubna elektřinu 30 357 a plyn 16 038 zákazníkům. EP Energy Trading měla ve stejnou dobu 41 110 odběratelů elektřiny a 22 241 plynu. Lídr alternativních dodavatelů energií, skupina Bohemia Energy, dodává v Česku energie zhruba milionu zákazníků.

„Máme z tohoto rozšíření radost a doufáme, že se nám bude dařit podíl na trhu úspěšně zvyšovat i v budoucnu. Zákazníci Dobré energie se mohou spolehnout na záruku kvalitních služeb, kterou jim epet, jakožto stabilní dodavatel s dlouholetou tradicí, bude poskytovat,“ uvedl dnes generální ředitel EP Energy Trading Petr Švec.

Společnost epet je součástí skupiny EP Infrastructure (EPIF), která je jednou z hlavních složek EPH. EPIF sdružuje firmy EPH zabývající se přepravou, distribucí a skladováním zemního plynu, distribucí elektrické energie a produkcí tepla. Podíl 31 procent v EPIF patří fondu australské banky Macquarie, zbytek patří EPH. Křetínský je podle loňského žebříčku časopisu Forbes jedním z nejbohatších Čechů s majetkem v hodnotě 78 miliard korun. Je také spolumajitelem vydavatelství Czech News Center, které provozuje také ekonomický web E15.cz.