Gemax je pro Komárka moc malý, KKCG Industry svůj podíl prodala

Karel Komárek

Karel Komárek Zdroj: ctk

Společnost KKCG Industry, která patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, prodala svůj podíl ve strojírenské firmě Gemax zbylým spolumajitelům podniku. Dnes to sdělil mluvčí KKCG Dan Plovajko. Hodnota transakce nebyla zveřejněna.

Důvodem prodeje podílu je podle KKCG dlouhodobá investiční strategie skupiny zaměřovat se na investice do větších podniků.

„Do budoucna se chceme zaměřovat pouze na takové investice, které svým rozsahem a významem budou více odpovídat charakteru skupiny KKCG, jako velké a silné mezinárodní finanční a investiční skupiny,“ uvedl investiční ředitel skupiny KKCG Michal Tománek. „Společnost Gemax i přes dosažené obchodní výsledky svým profilem a rozsahem podnikatelských aktivit více odpovídá typu rodinného podniku,“ dodal.

Gemax je výrobcem a dodavatelem jednoúčelových obráběcích, montážních a zkušebních strojů, které se uplatňují u výrobců součástek pro automobilový průmysl nejen v České republice, ale i na Ukrajině, v Rusku, Mexiku nebo Číně.

KKCG Industry zastřešuje a řídí aktivity skupiny KKCG v oblasti investic do průmyslu. Vyhledává nové investiční příležitosti v tomto segmentu zejména v České republice a regionu Evropy. Holding KKCG Industry vlastní podíly v společnostech Moravia Systems, Vítkovice a.s. a Vítkovice Holding.