Inovace mění i hutě. Podívejte se, jak ArcelorMittal Ostrava upravila provoz válcovny drátu

Video placeholde
ArcelorMittal
ArcelorMittal Ostrava
Poteče i napřesrok? Odbyt oceli se v Evropě snižuje a Mittal už odstavil pece v Německu, Belgii a Španělsku
ArcelorMittal Ostrava obnovil dodávky tekutého železa ocelárně Evraz Vítkovice Steel. Skončilo tak čtyřměsíční období, kdy vítkovická ocelárna odmítala od ArcelorMittal přijímat surové železo kvůli sporům ohledně cen.
ArcelorMittal Ostrava vyřazuje tanky po armádě
10
Fotogalerie

ArcelorMittal Ostrava zavedl v huti další inovaci, která zdokonaluje výrobní postup. Automatizace výtlačné tyče zrychlila proces válcovny drátu.

„Nespornou výhodou této inovace je zvýšení výkonu výrobní trati tím, že se sníží mezery mezi polotovary. Systém je unikátní ve své flexibilitě, protože reaguje na měnící se podmínky v peci a spolehlivě vyhodnocuje a poskytuje informace řídicímu systému. Zajistit to vše při teplotách kolem 1500 stupňů bylo technologicky velice náročné,“ uvedl vedoucí projektu Adam Zdráhala ze závodu automatizace ArcelorMittal Ostrava.

Závod Automatizace vytvořila ocelárna ArcelorMittal Ostrava v roce 2015 a přijala do něj na pozice programátorů a elektroprojektantů přibližně 70 zaměstnanců. Prostřednictvím počítačových systémů řídí závod Automatizace provoz celé huti.