Miliardář Fait prodal výrobce automobilových dílů Benet Automotive japonské firmě

Benet Automotive dodává i automobilkám ze skupiny VW Group

Benet Automotive dodává i automobilkám ze skupiny VW Group Zdroj: Škoda Auto

Majitel investiční skupiny Jet Investment Igor Fait
Majitel investiční skupiny Jet Investment Igor Fait
Teijin Limited (ilustrační foto)
4
Fotogalerie

Brněnská investiční společnost Jet Investment finančníka Igora Faita prodala mladoboleslavského výrobce automobilových dílů Benet Automotive japonské nadnárodní společnosti Teijin Limited. Hodnotu transakce Jet Investment nezveřejnila.

"Prodej Benetu strategickému partnerovi je poměrně rychlým vyústěním našeho vstupu do projektu před necelými dvěma lety. Během našeho působení jsme zahájili přerod společnosti, tak aby byla organizačně připravena na budoucí růst vycházející z velmi silné poptávky po produktech Benetu na trhu," uvedl projektový ředitel Jet Investment Jan Sklenář. 

Firma Benet Automotive byla součástí fondu Jet 1, ze kterého loni Jet Investment prodal Kordárnu ve Velké nad Veličkou a firmu Less & Timber. 

Benet Automotive je mladoboleslavský výrobcem exteriérových dílů pro automobilový průmysl se třemi závody v Česku a jedním v Německu. Jeho hlavními odběrateli jsou především automobilky ze skupiny VW Group a BMW či Daimler. 

Teijin je globální skupina 170 podniků ve 20 zemích světa, která zaměstnává okolo 20 tisíc zaměstnanců a působí v oblastech vysokovýkonostních vláken, zdravotnictví, produkce filmů, pryskyřice, plastů, polyesterových vláken nebo IT. Konsolidované tržby skupiny dosáhly v minulém roce 8,1 miliardy dolarů. 

Jet Investment shromáždila za poslední čtyři roky soukromý kapitál pro investiční účely v objemu 7,3 miliardy korun. Ve svých společnostech zaměstnává 2330 zaměstnanců. Partnery a spolumajiteli Jet Investment jsou Igor Fait, Lubor Turza, Libor Šparlinek a Marek Malík.

Na profil Igora Faita se můžete podívat zde:

Video placeholde
• e15