Moravskoslezské horské dráhy míří do Indonésie

Horská dráha, ilustrační

Horská dráha, ilustrační Zdroj: Crest Communications

Horská dráha, ilustrační
Horská dráha, ilustrační
Horská dráha, ilustrační
Jeřáby Huisman
Jeřáby Huisman
8
Fotogalerie

Společnost Huisman ze Sviadnova na Frýdecko-Místecku vyrábí pět setů horských drah a části vozíků pro tyto dráhy, které budou sloužit jako atrakce v síti nákupních center v Indonésii. Objem zakázky se pohybuje ve vyšších desítkách milionů korun.

Horské dráhy Huisman vyrábí pro společnost Vekoma, která je světovým lídrem na trhu zábavního průmyslu. "Horská dráha s označením „family coaster“ je určená pro rodiny s dětmi. Atrakce měří 240 metrů a skládá se z 28 částí. Vzhledem k typu dráhy je průměrná rychlost horské dráhy omezená na 45 kilometrů v hodině," uvedla Aneta Macurová ze společnosti Huisman. Hladina hluku z dráhy tohoto typu je podle ní minimální, a tak je atrakce ideální pro umístění ve vnitřních prostorech.

Sviadnovská společnost Huisman vyrábí technologicky náročné strojírenské výrobky, jako jsou ropné vrtné soupravy, jeřáby a zařízení pro pokládání potrubí v moři, ale právě také zařízení pro zábavní průmysl. Její produkty jdou výhradně na export do celého světa.

Celá skupina Huisman má více než 3 tisíce zaměstnanců, v Česku firma zaměstnává přes 600 lidí. Centrála nadnárodní skupiny Huisman je v Nizozemsku.