Na české soláry a větrníky vsadili druhý největší světový obchodník s ropou i Amazon

Společnost Amazon bude odebírat elektřinu z finských větrných parků, které buduje Green Horizon Renewables Tomáše Krska.

Společnost Amazon bude odebírat elektřinu z finských větrných parků, které buduje Green Horizon Renewables Tomáše Krska. Zdroj: Winda Power

Solek má v rámci nového partnerství naprojektovat, postavit a prodat třináct solárních elektráren, jejichž výstavba podle hráčů z trhu vyjde na jednotky miliard korun.
„V rámci společnosti dlouhodobě směřujeme k přechodu od individuálních k institucionálním investorům,“ komentuje partnerství zakladatel skupiny Solek Zdeněk Sobotka s tím, že by solární parky měly být uvedeny do provozu během dvou let.
Zdeněk Sobotka, Solek
Největší světoví znečišťovatelé a jejich emisní cíle
5
Fotogalerie

Tuzemským skupinám zaměřeným na výstavbu obnovitelných zdrojů energie se daří získávat stále významnější investory. Skupina Solek tak postaví 150 megawattů solárního výkonu obřímu světovému obchodníkovi s ropou, skupině Trafigura. Z finských větrných parků, které buduje fond ze skupiny byznysmena Tomáše Krska, zase bude odebírat elektřinu americký Amazon.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!