Nová výrobní hala Linetu bude stát 300 milionů korun

Výrobní provoz Linetu

Výrobní provoz Linetu Zdroj: Linet

Nová výrobní hala výrobce lůžek Linetu bude stát 300 milionů korun. Bude fungovat jako samostatný závod, provoz by měla zahájit v září. Linet patří mezi tři největší světové výrobce zdravotnických lůžek, minulý rok jich vyrobila zhruba 90 tisíc. Letos společnost plánuje nabrat více než stovku zaměstnanců. Zisk v letošním roce odhaduje vedení společnosti až na miliardu korun, v obchodním roce 2013/2014 to bylo přes 600 milionů korun.

Uvedl to deník Dnes. Pro stavbu haly se vedení podniku rozhodlo kvůli nedostatečné kapacitě té stávající. Její plocha bude činit zhruba deset tisíc metrů čtverečních. „Stavíme dva kilometry od našeho závodu, máme dokončenu zhruba polovinu plochy, na plný provoz má závod běžet v září. Celková investice představuje 270 až 300 milionů korun, budeme také žádat investiční pobídku,“ řekl deníku předseda představenstva a majitel Linetu Zbyněk Frolík. Produkce nového závodu má dosahovat ke 40 tisícům zdravotnických postelí ročně.

Linet Group je největším evropským dodavatelem zdravotnických lůžek, matrací bránících proleženinám, nábytku i kompletních řešení pro nemocnice a pečovatelská zařízení. Holding sídlí v nizozemském Dordrechtu. Počet zaměstnanců holdingu vzrostl za poslední rok o dvě stovky lidí na zhruba 1350 zaměstnanců, většinu v ČR, kde má provozy i švédská pobočka.

Linet vyrábí ve dvou závodech - v německém Wickede a v Želevčicích u Slaného na Kladensku, odkud lůžka vyváží do více než sta zemí po celém světě. Linet má dceřiné společnosti v Evropě, Spojených státech i v Latinské Americe.