Pneumatiky pro nákladní auta zdraží

pneumatiky

pneumatiky

Bridgestone zvýší ceny materiálů pro protektory o desetinu. Zdražení se dotkne zejména pneumatik pro nákladní vozy

Gumárenská firma Bridgestone zvýší od března v celé Evropě včetně ČR ceny materiálů na výrobu automobilových protektorů o osm až deset procent. Důvodem je zdražení surovin. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Bridgestone v posledních dvou letech kvůli rostoucím nákladům zvyšoval ceny pneumatik. Loni se ceny na českém trhu zvýšily v několika krocích zhruba o deset procent.

„Ceny materiálu pro protektory stále ještě neodpovídají značnému nárůstu našich nákladů na vstupní suroviny, k němuž došlo v průběhu uplynulých dvou let, a to navzdory tomu, že se neustále ze všech sil snažíme zmírňovat dopady růstu nákladů zvyšováním produktivity, efektivity a flexibility výroby,“ uvedl ředitel prodeje užitkových pneumatiky Bridgestone Europe Yves Kerstens.

Od 1. března se zvýší cena protektorovacích pásů Bridgestone a Bandag o deset procent a o osm procent vzroste cena spojovací pryže Bandag. Protektory jsou určeny převážně pro pneumatiky nákladních aut.

Japonský koncern Bridgestone byl založen v roce 1931 Šojirem Išibašim. V současné době provozuje celosvětově více než 50 továren a zaměstnává okolo 138 tisíc lidí. V Evropě společnost zaměstnává přes 13 tisíc lidí.

V České republice působí Bridgestone od roku 1994 a dodává kompletní řadu osobních, nákladních, motocyklových a zemědělských a stavebních pneumatik značek Bridgestone, Firestone, Dayton a First Stop. Sídlo společnosti je v Praze.