Strnadovu CSG v USA zastupuje právnické eso: Lanny Davis radil i Billu Clintonovi

Lanny Jesse Davis

Lanny Jesse Davis Zdroj: Tbenzinger, Wikipedia commons

Michal Strnad
Michal Strnad
Michal Strnad
4
Fotogalerie

Czechoslovak Group sídlící převážně v České a Slovenské republice ustanovila do pozice svého zástupce v USA odpovědného za právní a veřejné záležitosti Lannyho Jesse Davise. Známý americký právník, konzultant a televizní komentátor je partnerem a spoluzakladatelem právnické firmy Davis Goldberg Galper a společnosti Trident DMG, která se zabývá mediální komunikací a oblastí public affairs.

Průmyslový holding chce dále rozvíjet vztahy s americkým průmyslem a mít i spolehlivý komunikační kanál pro kontakt s americkými institucemi včetně vlády. „K tomu potřebujeme silného partnera se zkušeností v oblasti práva a médií,“ řekl E15 vlastník skupiny CSG Michal Strnad.

Podle vlastníka CSG Michala Strnada bude Davis zajišťovat také komunikaci s americkou vládou. „Chceme dále rozvíjet pevné vztahy s americkým průmyslem a mít i spolehlivý komunikační kanál pro kontakt s americkými institucemi. K tomu potřebujeme silného partnera s vynikající pověstí a zkušeností v oblasti práva a médií. Lanny Davis bude úzce spolupracovat s našimi ostatními právními zástupci v USA,“ upřesnil Strnad.

Podle Davise je CSG úspěšná středoevropská soukromá společnost, která vznikla po rozpadu Sovětského svazu, aby se stala průmyslovým lídrem ve střední Evropě i globálně. „Její pověst dodavatele kvalitních produktů a budovatele obchodních vztahů se spolehlivostí a integritou představuje příběh, který by americké podnikatelské veřejnosti neměl zůstat neznámý. Těším se, až budu pomáhat tento příběh sdělovat lídrům mediálního světa i politické a občanské společnosti USA,“ řekl Davis.

Davis je absolventem právnické fakulty prestižní Yaleovy univerzity. Déle než 40 let aktivně působí v právní oblasti, médiích a politické sféře ve Washingtonu D. C., v rámci celých Spojených států a ve státě Maryland.

Je dlouhodobým televizním komentátorem a hostem televizních pořadů mimo jiné na CNN, MSNBC, Fox News a řadě rozhlasových stanic. Patří k pravidelným dopisovatelům listu The Hill zabývajícího se děním v nejvyšších patrech washingtonské politiky. Přispívá do různých dalších médií, jako jsou The Huffington Post, The Daiuklyt Caller či konzervativní webové stránky News Max. Napsal řadu knih o politické a mediální strategii.

Davis má přátele na obou stranách amerického politického spektra, které sahají až do jeho studií. V letech 1996 až 1998 byl zvláštním poradcem prezidenta Billa Clintona. V roce 2005 prezident George W. Bush jmenoval Davise členem pětičlenné Rady pro dohled nad právem na soukromí a občanskými svobodami, kterou vytvořil Kongres USA v rámci zákona o reformě zpravodajství z roku 2005.