Volkswagen plánuje prodat sto tisíc čistě elektrických vozů již v roce 2020

Volkswagen sází na elektromobily

Volkswagen sází na elektromobily Zdroj: reuters

Automobilka Volkswagen plánuje prodat v roce 2020 přes 100 tisíc čistě elektrických vozů. V dalších pěti letech pak chce prodej modelů nové elektrické řady I.D. zdesetinásobit.

Oznámili to zástupci společnosti na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. První elektromobil I.D. přijde právě v roce 2020. Model I.D.1 bude čtyřdveřový automobil s velkým zadním výklopným víkem.

Ve stejném roce se začne prodávat i elektrické SUV pod označením CROZZ1 - SUV s nulovými emisemi a pohonem všech kol - vstoupí na trh rovněž v roce 2020. O dva roky později se v nabídce objeví elektrický transporter I.D. BUZZ.

Modely I.D., I.D. BUZZ a I.D. CROZZ budou z hlediska objemu prodeje třemi nejdůležitějšími modely naplánované ofenzivy značky v oblasti elektrické mobility. 

Podívejte se na budoucnost automobilů v podání Volkswagenu:

Video placeholde
Volkswagen I.D. CROZZ • Volkswagen

"Elektrická ofenziva je hlavní součástí strategie budoucího rozvoje značky Volkswagen. Již v roce 2020, v prvním roce naší ofenzivy v oblasti elektrické mobility, chceme prodat 100 tisíc čistě elektricky poháněných vozů Volkswagen," uvedl předseda představenstva VW Herbert Diess.

Volkswagen je stejně jako Škoda Auto součástí Volkswagen Group, která ročně vyrábí přes deset milionů aut. Do roku 2025 chce skupina dodat na trh přes 80 elektromobilů a hybridů.