Z čela Centropolu odstoupil majitel firmy Graf, chce se věnovat strategii

majitel ústeckého Centropolu Aleš Gráf

majitel ústeckého Centropolu Aleš Gráf Zdroj: Foto E15 Anna Vackova

Z čela společnosti Centropol Energy odstoupil Aleš Graf, majitel firmy, která je jedním z největších alternativních dodavatelů plynu a elektřiny v České republice. Na jeho místo nastupuje dosavadní finanční ředitel Jaromír Chabr.

Chabr bude nadále zastávat pozici finančního ředitele a od 1. března i funkci ředitele společnosti. „Chci se nadále věnovat zejména strategickému řízení firmy z pozice předsedy představenstva, operativní vedení předávám velmi zkušenému manažerovi, který bude mít za úkol zjednodušit některé procesy ve firmě a dát společnosti nový impulz,“ uvedl Graf.

Chabr pracuje ve společnosti od roku 2014. Je absolventem Vysoké školy strojní a textilní v Liberci. V minulosti působil na manažerských postech v Československé obchodní bance, Komerční bance nebo Sberbank CZ.

Stovky tisíc zákazníků

Centropol Energy působí na trhu s elektřinou od roku 2007. Na trh se zemním plynem vstoupila firma v roce 2010. Zemní plyn a elektřinu v současnosti dodává zhruba 330 tisícům zákazníků. Osmdesát procent odběratelů tvoří domácnosti, zbytek jsou města a obce, organizace státní správy či malé a střední firmy.

Centropol Energy je jednou ze společností patřících do skupiny CENTROPOL, která působí v energetickém sektoru od roku 2002. Za rok 2015 firma podle neauditovaných výsledků utržila osm miliard korun.