Asten Property proniká na trh luxusního bydlení

Nabídka Asten Property, Vila Diamantica v pražském Prokopském údolí

Nabídka Asten Property, Vila Diamantica v pražském Prokopském údolí Zdroj: Archiv E15

V tuzemském byznysu s luxusním bydlením se objevil hráč, který hodlá posunout laťku služeb o notný kus výše. Do obchodů s byty a domy pro nejnáročnější se totiž se společností Asten Property pustili podnikatelé Vladan Hájek a Jiří Gajdošík. Oba jsou ve sféře luxusu už roky jako doma.

„Nechceme jít cestou masovosti, nebudujeme realitku se stovkami makléřů, hodláme si vybírat. Náš přístup bych přirovnal k přístupu privátního bankéře,“ řekl spolumajitel Asten Property Hájek.

Kromě samotných nemovitostí k bydlení zajišťuje Asten Property také služby těm, kteří reality nakupují kvůli zhodnocení svých peněz. Firma v této oblasti sází mimo jiné na synergie se sítí butikových hotelů Asten Hotels, což je další společný byznys Hájka a Gajdošíka.

„Investorům nabízíme, že jim zprostředkujeme koupi nemovitosti, kterou si poté pronajme Asten Property,“ vysvětluje Hájek. Z druhé strany developerům poskytuje firma poradenský servis a přístup k exkluzivní klientele. V nejnovější nabídce Asten Property je například rezidenční areál Vily Diamantica v pražském Prokopském údolí, který tam připravuje developerská firma JRD. Kromě tuzemského trhu cílí firma také na prodej nemovitostí v dalších evropských destinacích.

Hájek už v roce 2005 založil firmu, která v Praze a Budapešti vybudovala třináct monobrandových butiků exkluzivní značek hodinek, šperků a mobilních telefonů. Gajdošík je zase dlouholetým profesionálem z oblasti hotelnictví. Kromě Asten Property a Asten Hotels oba byznysmeni už spojili síly také v konceptu Luxury for Fair.