Best of Realty zeštíhlela, nestaví se

Výrazná architektura. Budova Main Point Karlin, kde se usídlila pojištovna Kooperativa, získala cenu Best of Realty v kategorii nových kanceláří

Výrazná architektura. Budova Main Point Karlin, kde se usídlila pojištovna Kooperativa, získala cenu Best of Realty v kategorii nových kanceláří Zdroj: Crest Communication

Vítězi soutěže o nejpodařenější stavby minulého roku Best of Realty, konané pod záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), se staly dva pražské projekty, v kategorii hotelů dostala přednost regionální stavba.

V nejsilněji zastoupené kategorii rezidenčních projektů zvolila sedmičlenná porota Rezidenci Švédská od developera Satpo. Z nových administrativních center si vítězství na včerejším galavečeru odnesl Main Point Karlin od společnosti PSJ Invest. Mezi ubytovacími objekty zvítězil hotel Miura v Čeladné.

Zvláštní cenu poroty letos získal Kampus v Brně – Bohunicích. Držitelem ceny Award for Excellence, kterou uděluje ARTN, se stal architekt Zdeněk Lukeš, kritik a historik architektury, uznávaný publicista i vysokoškolský pedagog.

Kvůli aktuální stagnaci trhu obchodních center a rekonstruovaných kancelářských budov nebyly tyto kategorie vůbec hodnoceny. „I když jsme všichni doufali, že letos budeme z nejhlubší poválečné krize venku a realitní trh zaznamená viditelný růst, opak je pravdou. Ve 13. ročníku soutěže tak mohly být hodnoceny pouze tři základní kategorie,“ konstatoval předseda poroty a dozorčí rady ARTN Kamil Kosman.