Byty raketově zdražují, má ještě smysl do nich investovat? Podívejte se, co radí Martin Burda

Video placeholde
Martin Burda
Šéf fondu Sirius Investments Martin Burda
Šéf fondu Sirius Investments Martin Burda
Šéf fondu Sirius Investments Martin Burda
Martin Burda
5
Fotogalerie

Investice do realit vzbuzují v Česku značnou pozornost. Vzhledem k vývoji cen nemovitostí jde o logický krok. Konkrétně v Praze se začaly ceny nových bytů výrazně zvedat zhruba před dvěma lety a od té doby jsou v hlavním městě byty dražší téměř o polovinu. Podobně rychle rostou i ceny starší zástavby. Šéf fondu Sirius Investments Martin Burda ale upozorňuje, že takový trend nemusí nevydržet dlouho.

Jen letos nové pražské byty meziročně zdražily o dvacet procent. Metr čtvereční tak v průměru na podzim stojí 83 tisíc korun. V porovnání s koncem prvního pololetí to představuje téměř o desetinový nárůst.

Šéf fondu Sirius Investments Martin Burda radí s investicí do nového bydlení momentálně vyčkat. Ceny jsou podle jeho názoru přemrštěné.

Ke zdražování vede mimo jiné nedostatečná nabídka na realitním trhu. Údaje vyplývají z dat developerských firem Trigema, Skanska Reality a Central Group.


Plánujete investice a potřebujete poradit? Využijte služeb poradny E15 Premium, kde vám na vaše otázky odpovídají lidé, kteří se investicemi sami živí >>>


šéf fondu Sirius Investments Martin Burda

Více na http://nazory.e15.cz/rozhovory/zname-na-burze-znamena-drahe-rika-martin-burda-1332006