Byty v Písnici chce koupit CIB Group, zaplatí více než miliardu

Sídliště Písnice

Sídliště Písnice Zdroj: Michael Tomeš, E15

Obyčejné sídliště. Při prodeji osmi stovek zdejších bytů jsou však ve hře velké peníze.
Sídliště Písnice
Sídliště Písnice
Sídliště Písnice
Sídliště Písnice
36
Fotogalerie

Přibližně 1,3 miliardy korun by měla zaplatit CIB Group za byty v pražské Písnici poté, co je odmítla koupit společnost Kennial.

Skupina ČEZ na svém Twitteru oznámila, že má nového zájemce o byty v pražské Písnici. Koupit by ho měla skupina CIB Group, která podala nabídku prostřednictvím své dceřiné firmy Office Rent Prachatice. Částka, kterou by měla CIB GROUP zaplatit, by měla být obdobná jako nabídl vítěz tendru. Tím se v minulosti stala společnost Kennial, která nabídla 1,305 miliardy korun. CIB GROUP se věnuje převážně činnostem spojeným se správou a pronájmem vlastních rezidenčních a administrativních budov v Praze a dalších regionech. 

Skupina ČEZ zprávu zveřejnila poté, co Jiří Koubek, starosta městské části Praha-Libuš, oznámil, že obec nebude usilovat o koupi bytů na sídlišti. „Nájemníci považují za jediné správné, aby byla zastavena soutěž a ČEZ přistoupil k přímému odprodeji bytů nájemníkům a začal s nimi jednat o ceně. V tom je jako městská část podporujeme. Jediné morálně správné je nabídnout byty nájemníkům,“ řekl Koubek. 

Byty také v minulém týdnu odmítla společnost Kennial miliardáře Pavla Krúpy. Společnosti především vadila žaloba nájemníků, podle které mohlo v devadesátých letech nastat pochybení při převodu bytů do majetku firmy ČEZ. Problémem podle Kennialu ale byly i další právní vady při prodeji.  

Soubor panelových domů, kde je přibližně 700 bytů, tvoří část sídliště, které je nedaleko budoucí stanice metra D Písnice. Panelové domy byly postaveny v letech 1987 až 1990 a jsou po částečné rekonstrukci. Předmětem prodeje byl i bytový dům v Bělocerkevské ulici v Praze 10.

Podívejte se, jak sídliště Písnice vypadá: