Češi stavící po světě obchody pro Nike či Adidas budou mít novou centrálu, sestěhují se blízko letiště

Vizualizace kancelářského projektu AFI Vokovice v Praze 6 od architektonického areliéru DAM architekti, kde bude jedním z největších nájemců Eyelevel.

Vizualizace kancelářského projektu AFI Vokovice v Praze 6 od architektonického areliéru DAM architekti, kde bude jedním z největších nájemců Eyelevel. Zdroj: AFI Europe

Logistický areál Prologis Park Prague-Airport v Jenči u Prahy. Místo budoucí logistické základny Eyelevel.
Kanceláře AFI Vokovice čeká kaludace v létě 2018.
Logistický komplex Prologisu v Jenči. Eyelevel se tam má přestěhovat na začátku roku 2019.
Vizualizace kancelářského projektu AFI Vokovice v Praze 6 od architektonického areliéru DAM architekti.
Vizualizace kancelářského projektu AFI Vokovice v Praze 6 od architektonického areliéru DAM architekti.
8
Fotogalerie

Developeři AFI Europe a Prologis budou profitovat z expanze původem české firmy Eyelevel. Ta pro velké značky vybavuje obchody po celém světě. Stěhování stovek lidí do nových kanceláří a skladů začne příští rok.

Původem tuzemská společnost Eyelevel vytvářející po světě interiéry značkových prodejen pro klienty jako je Adidas, Nike nebo Calvin Klein bude mít v České republice novou kancelářskou a logistickou centrálu. Z lokalit u dálnice D1 se přestěhuje do blízkosti Letiště Václava Havla.

„Expanze do zcela nových prostor postavených na míru představuje další etapu v rozvoji naší firmy. Zvolené řešené nám umožní soustředit veškeré dosud využívané skladové a výrobní prostory do jedné lokality,“ sdělil manažer Eyelevel Martin Katzer.

Novou centrálu pro stovky zaměstnanců bude mít Eyelevel ve stavěném administrativním centru AFI Vokovice u stanice metra Nádraží Veleslavín. Sklady si firma pronajala v Jenči u Prahy. V případě kanceláří si společnost u developerské společnosti AFI Europe pronajala 6000 metrů čtverečních. Logistické centrum v areálu developera Prologis bude mít dokonce 26 tisíc čtverečních metrů.  

„Eyelevel nyní sídlí ve dvou skladech v okolí Prahy, své výrobní a distribuční prostory potřeboval konsolidovat a zefektivnit celý výrobní proces,“ uvedl Michal Barthell z industriálního oddělení poradenské firmy 108 Agency, která se na pronájmu kanceláří i skladů pro Eyelevel podílela.

Skladová hala v Jenči stejně jako kanceláře ve Vokovicích jsou aktuálně ve výstavbě. Zatímco ve skladech bude moci Eyelevel působit od začátku roku 2019, do administrativního projektu AFI Vokovice z dílny projektantského studia DAM architekti se má nastěhovat již na podzim příštího roku. Do developerských projektů v západní části Prahy láká nájemce blízké letiště i prodloužená trasa metra A.  

Eyelevel byl původně česká společnost, kterou v roce 2002 založil podnikatel Tomáš Bača. Od roku 2013 patří firma do amerického koncernu InnerWorkings. Jeho tržby převyšují jednu miliardu dolarů.