Českomoravská nemovitostní koupila sídlo Vodafonu a další kanceláře na Stodůlkách

Budovy C1 a C2 v komplexu City West na pražských Stodůlkách

Budovy C1 a C2 v komplexu City West na pražských Stodůlkách Zdroj: Českomoravská nemovitostní

Realitní skupina Českomoravská nemovitostní (ČMN) koupila za více než dvě miliardy korun kancelářské budovy C1 a C2 v komplexu City West v pražských Stodůlkách. Prodejcem byl holding CFH, od kterého skupina před rokem získala administrativní budovy Blox v Dejvicích a Crystal na Vinohradech. 

„O tento projekt jsme měli zájem i díky tomu, že zapadá do naší strategie investování do kancelářských nemovitostí s vysoce bonitními nájemci,“ uvedl předseda představenstva ČMN Radek Stacha. „Přesně za rok se nám tak podařilo završit vytyčenou akvizici všech tří budov od lucemburského fondu CFH,“ dodal v oznámení transakce. Celková hodnota transakcí s CFH dosáhla necelých šesti miliard korun.

Budovy C1 a C2 v komplexu City West byly postaveny před šesti roky. V jedné z nich od roku 2015 sídlí centrála společnosti Vodafone, mezi nájemci budovy druhé jsou například firmy CGI IT, Aevi CZ nebo CEMEX.

Českomoravská nemovitostní je realitní holding, který se zaměřuje na nákup a držbu komerčních nemovitostí v Česku. Cílí zejména na kancelářské budovy. V Praze ovládá přes dvě procenta jejich celkové plochy.

Josef Eim a Radek Stacha, kteří stojí za Českomoravskou nemovitostní, nedávno expandovali i v jiné oblasti, když ovládli obchodníka s cennými papíry Colosseum. Svůj podíl jim již v závěru minulého roku prodal Štěpán Pírko, zakladatel a majoritní akcionář Colossea.