Český realitní start-up Flatio se akvizicí v Portugalsku chystá ke skoku do Jižní Ameriky

Flatio

Flatio Zdroj: Flatio

Zakladatel realitního start-upu Flatio Radim Rezek.
Česká služba Flatio zaměřená na střednědobé pronájmy bytů koupila portugalského konkurenta NomadX.(ilustrační foto)
Zakladatel realitního start-upu Flatio Radim Rezek.
K expanzi Flatio přistoupilo v reakci na letošní pandemii.(ilustrační foto)
Aktuálně má Flatio aktivní nabídky v 17 zemích světa a v 60 městech. (ilustrační foto)
6
Fotogalerie

Česká služba Flatio zaměřená na střednědobé pronájmy bytů koupila portugalského konkurenta NomadX. Hodnota získané firmy je čtyři miliony eur. Akvizici hodlá tuzemský start-up využít pro expanzi přes oceán do Jižní Ameriky.

„V Portugalsku máme k dnešnímu dni jako Flatio 178 nabídek. Díky NomadX převezmeme dalších více než 1 700 nabídek v tomto regionu,“ uvedl spoluzakladatel Flatio Ondřej Dufek. 

K expanzi Flatio přistoupilo v reakci na letošní pandemii. Na začátku přitom přišlo kvůli vratkám nájemného o jeden a půl měsíčního příjmu. Nyní je opět v plusu. 

„Pokud srovnáme prvních devět měsíců roku 2020 s lednem až zářím 2019, tak navzdory covidovým omezením jsme v počtu rezervací meziročně rostli o 18 procent a v počtu nově aktivovaných majitelů s aktivním inzerátem o 30 procent. Vzhledem k odpovědnému přístupu ke klientům máme meziroční pokles výnosů o sedm procent,“ doplnil Dufek. 

České Flatio se zaměřuje na digitální zprostředkovávání střednědobých pronájmů. Prohlídky bytů nabízí virtuálně, smlouvy umožňuje uzavřít online. Typickým klientem je manažer, student nebo specialista, který si v nějakém nedomovském městě potřebuje kvůli práci pronajmout byt třeba na několik měsíců. 

Aktuálně má Flatio aktivní nabídky v 17 zemích světa a v 60 městech. Investičně Flatio podpořili například skupiny Enern a Incomming Ventures.