Gigasport vyklízí Česko: prodal poslední sklad, zbývá jedna prodejna

Gigasport

Gigasport

Sportovní řetězec Gigasport, který se v roce 2012 stáhl v českého trhu, prodal svůj poslední sklad v Česku v Benátkách nad Jizerou. Už má jen jednu volnou prodejnu u Prahy.

Sklad v Benátkách nad Jizerou má rozlohu zhruba tři tisíce metrů čtverečních, přičemž skladovací plochu lze případně rozšířit až na sedm tisíc metrů čtverečních. Budovu, kterou sportovní řetězec používal k zásobování českého a slovenského trhu, koupil místní podnikatel. Jeho jméno stejně jako kupní cenu realitní poradenská společnost Cushman & Wakefield nesdělila. Nicméně uvedla, že se nový majitel chystá budovu dále pronajímat.

„Jedná se o šestou prodanou budovu z portfolia nemovitostí, které se uvolnily po odchodu Gigasportu z českého trhu. Momentálně je nabídnuta k prodeji či pronájmu poslední volná prodejna, která se nachází v průhonicko-čestlické obchodní zóně,“ prohlásil Martin Kubín z oddělení pronájmu nákupních parků společnosti Cushman & Wakefield.

Rakouská obchodní skupina Kastner & Öhler zavřela všech 11 tuzemských prodejen se sportovními potřebami a módou Gigasport v červnu 2012. Obchodní řetězec Gigasport, který otevřel první prodejnu v Česku v roce 1997, přitom patřil mezi čtyři hlavní hráče na českém trhu se sportovními potřebami. V posledních letech před odchodem se však potýkal s výrazným propadem tržeb.