Komárek přestěhuje Sazku do Bořislavky na Praze 6

Vysočanské sídlo Sazky

Vysočanské sídlo Sazky Zdroj: SJu - Wikimedia Commons

Miliardář Karel Komárek přestěhuje velkou část svých strategických firem do kancelářského centra Bořislavka, jehož otevření v Praze na Evropské ulici plánuje na rok 2017. Díky tomu bude zhruba 60 procent tamních více než 24 tisíc metrů čtverečních kanceláří hned od začátku obsazených.

„Mohu již odkrýt, že do Bořislavky se přestěhuje centrála KKCG, Sazka a Moravské naftové doly,“ řekl deníku E15 Petr Pujman, předseda představenstva KKCG Real Estate.

Co bude s vysočanskou centrálou Sazky, ukáže teprve čas. Ve hře je podle obchodního šéfa realitní větve KKCG Otto Kovala jak prodej budovy, tak její pronájem. Komárek se tam loni snažil přetáhnout Nejvyšší kontrolní úřad. V ostře sledované přetlačované byl ale nakonec úspěšnější realitní magnát Radovan Vítek, kterému se státní kontrolory podařilo udržet v holešovické budově Tokovo.

Na stejnojmenné stanici metra A

Bořislavka přímo na budoucí stejnojmenné stanici prodlouženého metra A bude vlajkovým projektem Komárkovy expanze do realit. Projekt z dílny architektů Jana Aulíka a Jakuba Fišera, který zatím čeká na územní rozhodnutí, bude stát přibližně dvě miliardy korun.

Tím ale aktivity holdingu v nemovitostech zdaleka nekončí. Vedle aktuálně odstartovaného projektu nadstandardních rodinných domů v Šáreckém údolí se Komárek vydává ještě dál. „V současnosti pracujeme zhruba na čtrnácti projektech,“ uvedl Pujman.

Číslo představuje počet projektů, o jejichž akvizici KKCG vyjednává. Jsou to hlavně záměry na výstavbu prvotřídních kanceláří, obchodů a bytů vyšší kategorie. Jeden takový rezidenční projekt ostatně skupina již koupila v Praze 5.

Majetek stovky nejbohatších Čechů a Slováků dosáhl 852 miliard korun