Komárkova KKCG investuje v Šárce přes půl miliardy

Prémiové bydlení. Domy v Šáreckém údolí mají podle
developera stát od dvanácti milionů

Prémiové bydlení. Domy v Šáreckém údolí mají podle developera stát od dvanácti milionů Zdroj: KKCG

Bývalá cihelna v pražském Šáreckém údolí se již příští rok začne přeměňovat na pět desítek nadstandardních rodinných domů. Z někdejšího zdevastovaného průmyslového objektu tam v režii skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka vyroste za zhruba šest set milionů korun nová lokalita s prémiovým bydlením. Z původního areálu developer zachová dominantní komín.

Současný projekt nazvaný Top rezidence pochází od architektonického studia Šafer Hájek. Řešení mimo jiné vychází ze zkušeností, které současní šéfové KKCG Real Estate Petr Pujman a Otto Koval udělali ještě v dresu Metrostavu Development s nedalekým projektem Na Krutci, jenž sklidil řadu úspěchů.

Cesta k současné podobě Top rezidence ale nebyla přímočará. Když ho Komárek předloni Kupoval od irské společnosti Avestus, vypadal ještě zcela jinak. „Původní projekt velkého bytového domu jsme zcela předělali,“ poznamenal Pujman při prezentaci Top rezidence.

Ceny nových domů v Šárce budou začínat přibližně na dvanácti milionech korun včetně daně z přidané hodnoty a podílu na společných prostorách areálu. Ty bude vlastnit družstvo složené z vlastníků domů. Developer sází na to, že právě společné prostory nabízející mimo jiné vyžití pro děti, fitness nebo společné sledování sportovních utkání budou jedním z magnetů táhnoucích kupce. O financování projektu nyní KKCG vyjednává se dvěma blíže neurčenými bankami.

Se startem výstavby počítá, když objem předem prodaných domů bude alespoň na třiceti procentech investice. Vzhledem k současnému zájmu o tamní domy to ale podle šéfa KKCG Real Estate určitě nebude problém.

Majetek stovky nejbohatších Čechů a Slováků dosáhl 852 miliard korun