Miliardář Šlemr už má spolu se zakladateli Avastu svolení ke koupi InterContinentalu

Hotel InterContinental.

Hotel InterContinental. Zdroj: Blesk:Czech News Center / Rušinová Mária

Hotel InterContinental.
Hotel InterContinental.
Hotel InterContinental.
Hotel InterContinental.
Hotel InterContinental.
8
Fotogalerie

Investiční společnost miliardáře Oldřicha Šlemra R2G může spolu se zakladateli firmy Avast Pavlem Baudišem a Eduardem Kučerou koupit pražský hotel InterContinental. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) jim povolil vstup do společnosti WIC Prague, která InterContinental vlastní. ÚOHS to uvedl na svém webu.

O plánu R2G koupit hotel v Pařížské ulici informoval v prosinci magazín Forbes s tím, že má jít o transakci v hodnotě pět miliard korun, účastníci obchodu ale částku neupřesnili. R2G tehdy uvedla, že koupě InterContinentalu je rekordním obchodem v hotelnictví v Česku i celé střední Evropě, spoluinvestory ale nezmínila.

Pavel Baudiš a Eduard Kučera jsou výzkumníci a podnikatelé, kteří vybudovali antivirovou firmu Avast, jejíž produkt patří k nejrozšířenějším antivirovým programům. V loňském roce oba svůj podíl ve firmě snížili, Baudiš vlastní 27 procent akcií, Kučera 10,5 procenta.

Hotel prodává slovenská skupina Best Hotel Properties (BHP), v níž má podíl česko-slovenská investiční skupina J&T, a americká firma Westmont. Prostřednictvím WIC Prague získají R2G a Kučera s Baudišem kontrolu i nad jejími dceřinými společnostmi Středisko praktického vyučování hotelu InterContinental a Golden Prague Limousine, která je v likvidaci.

Hotel InterContinental se stavěl v letech 1968 až 1974. Nachází se v něm 372 pokojů a 14 konferenčních místností. Mezi hosty hotelu byli v minulosti například někdejší tajemník OSN Kofi Annan nebo prezident USA George Bush starší.