O parcelu po ECM na Pankráci se bojuje exekucí i insolvencí

Bývalý majitel ECM Milan Janků

Bývalý majitel ECM Milan Janků Zdroj: Euro Jan Rasch

Kolem lukrativního pozemku na pražské Pankráci, který zbyl po zkrachovalé developerské společnosti ECM, je rušno. Na parcelu s odhadní cenou 175 milionů korun byla na podnět firmy 4 Season’s Limousines vyhlášena exekuce.

Nucenou dražbu plánovanou na září však společnost City Deco, která patří do konglomerátu firem kolem ECM, odrazila. Sama na sebe totiž podala insolvenční návrh.

„Po zahájení insolvenčního řízení se již exekuční dražba na majetek firmy uskutečnit nemůže,“ uvedl Miroslav Hájek z realitního týmu advokátní kanceláře Vilímková, Dudák & Partners.

Projekt City Deco počítá s vybudováním kancelářské budovy ve tvaru písmena E. Stavební práce na projektu začala společnost ECM v roce 2010, peníze ale developerovi stačily už jen na vyhloubení stavební jámy. Podobně skončil i plán na výstavbu nedaleké výškové bytové budovy City Epoque. Tento projekt ovšem nyní oživuje společnost PSJ Invest.

Pokud by se dražba uskutečnila, přišli by zkrátka věřitelé ECM, kteří se snaží prodejem majetku zbankrotovaného developera alespoň částečně zahojit své ztráty. Na poslední schůzi věřitelského výboru společnosti ECM oznámil insolvenční správce Ivo Hala, že se mu podařilo ukončit výběrové řízení na prodej kancelářských projektů Deco a Element. Uvedl rovněž, že současně zahájil jednání s blíže neurčeným zájemcem o oba projekty.