Okolí někdejší Waltrovky se zahušťuje. Crestyl tu postaví 170 bytů

Investiční náklady projektu Semerínka dosáhnou 1,5 milirdy korun

Investiční náklady projektu Semerínka dosáhnou 1,5 milirdy korun Zdroj: Crestyl

Crestyl chystá 170 bytů v projektu Semerínka v Radlicích
Budovy Semerínky navrhlo architektonické studio Davida Chmelaře
3
Fotogalerie

Developerská a investiční skupina Crestyl se stále víc zabydluje na rezidenčním trhu. V pražských Radlicích postaví bytový projekt Semerínka za 1,5 miliardy korun. Pozemek s vydaným územním rozhodnutím koupila na přelomu roku od irského developera Red Group, který doprodával své portfolio chystaných projektů v pražských Radlicích. Jeho největší část tvořil brownfield někdejší Waltrovky, který v době finanční krize převzala skupina Penta a dnes zde buduje pokračování svého kancelářského a rezidenčního projektu Waltrovka.

Semerínka bude zahrnovat 170 bytů ve čtyřech různě vysokých blocích kopírujících terén. Budovy navrhlo architektonické studio Davida Chmelaře, venkovní prostory včetně komunitní zahrady ve vnitrobloku jsou dílem krajinářského architekta Petra Hodonického. Přípravné stavební práce mají začít na přelomu roku. Dokončení celého projektu plánuje developer na konec roku 2025.

„Pokračujeme ve strategii posilování našeho rezidenčního portfolia. Nový projekt doplňuje naši současnou vlajkovou loď na opačné straně centra hlavního města, vinohradský Hagibor. Lokalitu Prahy 5 navíc dobře známe, loni jsme společně s UBM Development Czechia zkolaudovali smíchovský projekt Neugraf,“ říká generální ředitel Crestylu Simon Johnson.

Vítězný návrh na nový informační systém v Praze

Video placeholde

Semerínka vyroste v dochozí vzdálenosti od stanic metra Jinonice i Radlická. Název projektu je inspirovaný železniční legendou Pražský Semmering, která má zastávku v nedalekých Jinonicích a jezdí se po ní až na hlavní nádraží.

Kromě developerského komplexu Waltrovky pod taktovkou Penty vyrostla v těsném sousedství budoucího bytového areálu přede dvěma lety kancelářská budova Kotelna Park. Jejím developerem byla Red Group. Té po odprodeji pozemku Crestylu zůstala ještě menší část území pro výstavbu jednoho bytového domu o zhruba čtyřech desítkách jednotek.

Na Hagiboru u stanice metra Želivského zahájil Crestyl letos na jaře výstavbu hned čtyř budov, a to dvou kancelářských a dvou rezidenčních, jejichž dokončení je plánováno na rok 2024. Vůbec první dva administrativní objekty v této lokalitě budou dohromady čítat 31 tisíc metrů čtverečních. Z toho téměř 12 tisíc obsadí mediální dům Czech News Center (CNC), který je vydavatelem deníku E15. Kodeveloperem kancelářské části je společnost EP Real Estate z holdingu EPH Daniela Křetínského, spolumajitele CNC. 

Nově budované domy Gamma a Delta navážou na první dva bytové domy Hagiboru, zkolaudované v květnu. Deltu už koupila investiční společnost Invesco Real Estate pro nájemní bydlení. Náklady na celý projekt překročí devět miliard korun.

„Po Docku se jedná o náš další významný projekt, který využívá symbiózy bydlení, kanceláří, obchodů a služeb na jednom místě,“ dodává obchodní ředitel Crestylu Viktor Peška.