PPF koupila v USA parcely o rozloze tří Václaváků. S nimi obří kancelářský komplex

Celkový objem alokovaných investic pro tyto transakce a budoucí rozvoj byznysu na trhu v USA překročil po roce působení PPF Real Estate v Americe částku 500 milionů dolarů.

Celkový objem alokovaných investic pro tyto transakce a budoucí rozvoj byznysu na trhu v USA překročil po roce působení PPF Real Estate v Americe částku 500 milionů dolarů. Zdroj: PPF

Skupina PPF dokončila převzetí rozsáhlého kancelářského objektu v Orlandu na Floridě, SouthPark Center, který je považován za jeden z nejžádanějších příměstských komplexů na jihovýchodě Spojených států.
Transakce patří mezi největší svého druhu na trhu kancelářských nemovitosti v centrálním regionu Floridy
Akvizice v Orlandu je druhou transakcí PPF Real Estate USA po převzetí kancelářského parku Mansell Overlook v Atlantě na začátku tohoto roku
Mansell Overlook
Společnost PPF Real Estate Holding získala v metropolitní oblasti Atlanty velký kancelářský areál Masell Overlook
16
Fotogalerie

Investiční skupina PPF rodiny Kellnerových uskutečnila další velkou akvizici v USA. Prostřednictvím své realitní divize PPF Real Estate Holding koupila administrativní komplex SouthPark Center v Orlandu na Floridě. Transakce za 315 milionů dolarů (přes sedm miliard korun) zahrnuje deset kancelářských budov a celkem 12,5 hektaru pozemků, na kterých je možné stavět další komerční budovy. Společnost tak pokračuje ve své expanzi do Spojených států, v jejímž rámci již do amerických komerčních realit investovala miliardy korun.

„Úspěšně jsme navázali na náš vstup na realitní trh v USA letos v březnu. PPF Real Estate tak pokračuje v geografickém rozkročení v rámci nastoupené diverzifikace svého portfolia. Americký realitní trh poskytuje řadu zajímavých příležitostí a my se dále díváme na různé možnosti, jak urychlit růst a diverzifikaci našeho portfolia i jeho průnik do nových segmentů trhu, a to včetně developmentu,“ uvedl Aaron Smith, výkonný ředitel PPF Real Estate USA.

Společnost PPF Real Estate Holding pronikla na americký realitní na jaře koupí velkého administrativního areálu Mansell Overlook, který patří k vůbec nejvýznamnějším kancelářským komplexům v metropolitní oblasti Atlanty. O této akvizici jako první informoval deník E15. PPF na jaře uvedla, že prodejní cena první americké akvizice přesáhla 100 milionů dolarů. Podle informací z trhu překonala dokonce částku 142 milionů dolarů, tedy v přepočtu tři miliardy korun. Transakce zároveň představovala jednu z posledních, která byla dojednána ještě za života nedávno zesnulého zakladatele PPF Petra Kellnera.

Na to, že PPF stojí před další velkou akvizicí v USA, nedávno upozornily Hospodářské noviny. PPF za komplex SouthPark Center na Floridě zaplatila celkem 315 milionů dolarů, tedy přes sedm miliard korun. Obchod se však pohybuje v řádu stovek milionů dolarů. „Celkový objem alokovaných investic pro tyto transakce a budoucí rozvoj byznysu na trhu v USA překročil po roce působení PPF Real Estate v Americe částku 500 milionů dolarů,“ uvádí PPF Real Estate. 

Administrativní areál SouthPark Center je považován za jeden z nejžádanějších příměstských komplexů na jihovýchodě Spojených států. Komplex o deseti samostatných kancelářských budovách třídy A nabízí celkovou pronajímatelnou plochu 120 tisíc metrů čtverečních kancelářských a obchodních prostor. Transakce zahrnuje dalších 12,5 hektaru pozemků pro budoucí development komerčních nemovitostí. Pražské Václavské náměstí má pro srovnání rozlohu přes čtyři hektary.

Mezi nájemci SouthPark Center jsou například společnosti Booking.com, Accenture, Lockheed Martin, CVS Caremark, Diamond Resorts, Jet Blue, Centene a Marriott.

PPF Real Estate vznikla v roce 2010 a vlastní nemovitosti v Česku, Německu, Nizozemsku, Velké Británii, Rusku a v Rumunsku. Vlastní také logistické centrum na Ukrajině. Celkem spravuje aktiva v hodnotě dvou miliard eur (přes 52 miliard korun). Plánovanou realitní expanzi do Spojených států společnost poprvé oznámila loni.

Skupina PPF aktuálně v USA působí již ve třech státech. V Massachusetts prostřednictvím biotechnologické společnosti Sotio, na Floridě a v Georgii pak je aktivní právě PPF Real Estate.

Třicet let existence skupiny PPF

Video placeholde
• Videohub