Pražský Černý Most obklopí stovky domů

Vizualizace projektu na Černém mostě

Vizualizace projektu na Černém mostě

Poblíž pražského sídliště Černý Most chce developerská společnost Landia Management začít ještě letos výstavbu několika desítek až stovek rodinných domů a bytů, sdělil na dotaz serveru E15.cz zástupce stavitele Ondřej Kyzúr.

Developer v souvislosti s projektem mluví přímo o „nové čtvrti“, jejíž stavba bude rozdělená do tří etap. Peníze na projekt nedaleko parků U Čeňku a Čihadla poskytne PPF banka.

Navzdory velikosti projektu nabízí developer k prodeji zatím jen nezastavěné pozemky a 18 řadových domků, jejichž cena neklesá pod 6,4 milionu korun. Většina z nich je podle internetové nabídky volná, jen u dvou domů developer uvádí, že jsou už rezervované. Lepší prodejní výsledky má firma v případě prodeje 35 parcel, které v lokalitě rovněž nabízí. Cedulka „prodáno“ visí u devíti z nich.

Landia Management nepatří mezi příliš známé developery. Firmu ovládá podnikatel Kamil Hošták, který má podíly v řadě dalších realitních firem. Samotná společnost Landia Management ještě prodává lukrativní pozemky v Lysolajích nad Šáreckým údolím. „Další projekty připravujeme v pražských Kyjích, Letňanech nebo v Hloubětíně,“ uvádí firma.

Vizualizace projektu

Projekt na Černém Mostě v PrazeProjekt na Černém Mostě v Praze

Projekt na Černém Mostě v PrazeProjekt na Černém Mostě v Praze