PSJ Invest prodala Main Point na Pankráci Korejcům za tři miliardy korun

DAM architekti, MAIN POINT PANKRÁC

DAM architekti, MAIN POINT PANKRÁC Zdroj: Andrea Thiel Lhotáková

Developer PSJ Invest prodal kancelářskou budovu Main Point v Praze na Pankráci ze více než tři miliardy korun jihokorejské investiční společnosti Hana Financial Investment. 

Nízkoenergetická budova Maint Point Pankrác má 26 500 metrů čtverečních administrativních a obchodních ploch v deseti nadzemních podlažích. Ve třech podzemních podlažích je 400 parkovacích míst.

Budova je založena na půdorysu pěti zaoblených trojúhelníků s výrazně plasticky tvarovanou fasádou. Na střeše má zahradu. Získala užší nominaci na Českou cenu za architekturu 2019.

Mezi nájemce patří například McKinsey & Company, Unipetrol, Dimension Data nebo Arval.cz.

"Jihokorejští investoři jsou v posledních měsících na českém trhu velmi aktivní. Letos v lednu jsme pro jiného investora z Korejské republiky zajistili akvizici pražské kancelářské budovy Florenc Office Center. Budova Main Point Pankrác patří k nejmodernějším na pražském kancelářském trhu," uvedl partner Mint Investments Sebastien Dejanovski.

Skupina Mint Investments působí na trhu od roku 2002, investuje do nemovitostí v Česku a na Slovensku. Celková hodnota spravovaných nemovitostí přesahuje 600 milionů eur (15,3 miliardy korun).