Thermal dál vzbuzuje kontroverze. Podívejte se na stav slavného karlovarského hotelu

Hotel Thermal

Hotel Thermal Zdroj: Respekt Madam

Hotel Thermal
Karlovarský hotel Thermal
Hotel Thermal
Hotel Thermal
Karlovarský hotel Thermal
16
Fotogalerie

Hotel Thermal v Karlových Varech, který je dějištěm Mezinárodního filmového festivalu, není v dobrém stavu delší dobu. Nedávno na to upozornil spolek Respekt Madam, který vyzval ke kampani na sociálních sítích. Podívejte se, jak komplex budov ve stylu brutalismu dnes vypadá.

„Minulý rok jsme slavili čtyřicáté narozeniny hotelu Thermal, letos mu už přejeme jenom klidné spočinutí,“ řekla Marie Kordovská, která organizuje kampaň s bratrem Janem Kordovským. Lidé mají na sociálních sítích sdílet fotografie hotelu s hashtagem #RIPTHERMAL. Sourozenci jsou vnoučaty architektů Thermalu Věry a Vladimíra Machoninových.   

Spolek upozornil především na špatný stav bazénu, který k hotelu patří. Ten zvažuje ministerstvo financí, pod které komplex objektů spadá, pronajmout. Vyhřívaný bazén byl jednou z dominant lázeňského města a jeho uzavření obyvatelům města vadí.

“Myslím, že by to bylo asi nejlepší řešení pro stát. Protože by se tím tohoto problému zbavil a udělal soutěž na pronájem," řekl premiér Andrej Babiš (ANO) minulý týden. Premiér zároveň připustil, že některé části hotelu nejsou v dobrém stavu a problém je třeba urychleně řešit. 

Podle informací ministerstva financí se zpracovává projektová dokumentace k rekonstrukci hotelu, která má stát zhruba 580 milionů korun. Na úvod se počítá s rekonstrukcí pokojů. Podle dosavadních plánů by práce měly trvat od konce roku 2018 do roku 2021 s tím, že v žádném z uvedených let nesmí narušit pořádání Mezinárodního filmového festivalu.