Veletrh Expo Real zařizuje pro Prahu vydavatelství map

Areál veletrhu je tak velký, že přejít z jedné strany na druhou trvá asi hodinu. Operuje tu proto několik autobusů

Areál veletrhu je tak velký, že přejít z jedné strany na druhou trvá asi hodinu. Operuje tu proto několik autobusů Zdroj: Petr Horky

Česká prezentace na evropském veletrhu Expo Real, který začíná v pondělí, bude letos chudší. Stánek na mnichovském výstavišti postaví jen dvě tuzemská města, Praha a Ostrava. Tradiční vystavovatel Brno se letos veletrhu hlavně investičních příležitostí v realitách nezúčastní.

Praha svoji prezentaci, alespoň z mediálního a informačního hlediska, tentokrát odbyla. Na jaře přitom vypsala soutěž na agenturu, která zajistí propagaci města a vybraných projektů. Zvítězilo překvapivě vydavatelství map, průvodců a vlastivědné literatury freytag & berndt.

Ve smlouvě s magistrátem se zavázalo zajistit za 706 tisíc korun veškerou propagaci města a vybraných projektů včetně rozeslání tiskových materiálů škále médií a oborovým portálům i na web hlavního města.

Zatímco v minulých letech byla média díky servisu předchozí agentury Crest Communications, která se specializuje na PR pro realitní společnosti, zásobována podrobnými informacemi o akcích i projektech několik týdnů před veletrhem, freytag & berndt je podle zjištění deníku E15 dosud aktivně nerozeslal ani odborným médiím. Také Útvar rozvoje hlavního města Prahy (URM) má na svém webu naposledy prezentaci pro Expo Real 2012.

Freytag & berndt dodal po opakované žádosti deníku E15 namísto ve smlouvě s městem slibovaného press kitu jen strohé informace, že Praha bude investorům nabízet radniční blok, který tvoří deset historických domů na Staroměstském a Malém náměstí a v ulici U Radnice, dále Kafkův dům na nároží Maiselovy ulice a záměr vybudovat maríny v Libni, Podolí, Braníku a Hodkovičkách.

Veletrh Expo Real v Mnichově již skončil

S čím jedou do Mnichova spoluvystavovatelé Prahy, jimiž jsou firmy Unibail-Rodamco, CTY, Hochtief Development a málo známá společnost Manghi, agentura neuvedla. Magistrát se včera k výsledkům spolupráce s freytag & berndt nevyjádřil.