Vila 8+1 po Krejčířovi má nového majitele. Koupil ji za necelých 16 milionů

Krejčířova vila v Černošicích

Krejčířova vila v Černošicích Zdroj: e-drazby.cz

Krejčířova vila v Černošicích
Krejčířova vila v Černošicích
Krejčířova vila v Černošicích
Krejčířova vila v Černošicích
Krejčířova vila v Černošicích
15
Fotogalerie

Vila v Černošicích u Prahy, která patřila uprchlému podnikateli Radovanu Krejčířovi, už je v rukou nového majitele. Za nemovitost, kterou Krejčíř v městě vlastnil, zaplatil zájemce 15,8 milionů. Podle odhadců je hodnota domu téměř 26 milionů, vyvolávací cena však byla stanovena na polovinu, přesně 12,9 milionu korun.

Nemovitost na Karlštejnské ulici je menší ze dvou místních Krejčířových vil. Její první dražba se konala 25. července minulého roku, tehdy se však žádný zájemce nepřihlásil. Vyvolávací cena v červenci začínala na dvou třetinách odhadované hodnoty, tedy 17,2 milionu korun, při druhé dražbě se mohla snížit až na polovinu.

Podle některých odborníků mohla za původní nezájem vysoká cena, stejně jako poloha v záplavové oblasti v sousedství potoku Švarcava. Podle Jednatele Re/Max Alpha Jana Zachystala je však možné podobnou nemovitost prodat i dráž. „Vydražená cena odpovídá ceně za stavební parcelu o velikost 2651 metrů čtverečních v dobré části Černošic, kde se pozemky prodávají mezi 5 a 6 tisíci za metr čtvereční. Myslím si, že dům by se dal prodat na trhu za vyšší cenu, než za kterou byl vydražen, klidně za cenu okolo 20ti milionů“

O nemovitost se v současnosti nikdo nestará a ani ji neobývá. „Dům je však v relativně dobrém stavu, ale je nutné počítat s rozsáhlou renovací zahrady a nemalou částku spolkne i rekonstrukce interiérů. Částku na rekonstrukci odhaduji mezi osmi a patnácti miliony. Kdyby se našel zajímavý investor, mohl by se objekt proměnit do zajímavého projektu,“ řekl pro E15 Štěpán Toman z Ting Architects.

Vydražená budova pochází z 30. let minulého století, před necelými dvaceti lety však prošla rekonstrukcí. Během ní došlo v částečně zapuštěném suterénu k výstavbě bazénu, sauny a tělocvičny. Dům tvoří jednu bytovou jednotku se zastavěnou plochou 252 metry čtvereční a dispozicí 8+1, v prvním i druhém podlaží se nachází terasa. Na pozemku o rozloze 2650 metrů čtverečních se nachází dvě garáže, jedna pro čtyři auta, druhá pro jeden vůz.

Na podzim loňského roku se konala také dražba druhé vily, kterou Krejčíř v Černošicích obýval. Tou je slavná nemovitost, ze které podnikatel utekl při policejní prohlídce v roce 2005. Hodnota tohoto domu je podle znalců 97,3 milionu korun. Kvůli odvolání, jež Krejčířovi právníci na poslední chvíli podali, se však dům 22. listopadu neprodal.

V současnosti osmačtyřicetiletý Krejčíř se po útěku z Česka přesunul na Seychely, od roku 2007 pobývá v Jihoafrické republice. Tam se stal brzy členem místního podsvětí, skupina kolem něj je spojována například s vraždou slavného německého podnikatele Uweho Gembally.

Před rokem byl odsouzen k 35 letům vězení za pokus o vraždu, únos a držení drog. Kvůli podezření z daňových úniků mu byl rovněž zadržen movitý i nemovitý majetek.