Reproduktor přímo v obraze. Sonos a IKEA chystají utajovanou novinku

Vestavět reproduktor do obrazu není zcela nová myšlenka. V podobě tohoto bezdrátově ovládaného zvukového systému ji uskutečnila společnost Soundwall.

Vestavět reproduktor do obrazu není zcela nová myšlenka. V podobě tohoto bezdrátově ovládaného zvukového systému ji uskutečnila společnost Soundwall. Zdroj: archiv E15

Sonos a Ikea spolupracují na dalším produktu. Po lampě s reproduktorem Symfonisk chystají obrazovou dekoraci s integrovaným reproduktorem Titan.
Lampa Symfonisk je výsledkem spolupráce společností Ikea a Sonos. Právě chystají vylepšenou verzi.
Obchody retězce Ikea prodávají i policový reproduktor Sonos.
Sonos nedávno představil nový bluetooth a WiFi reporduktor Sonos Roam.
Ikea v Česku prodává lampu Symfonisk za necelých pět tisíc korun.
6
Fotogalerie

Spolupráce švédského nábytkářského gigantu IKEA s kalifornským výrobcem spotřební elektroniky Sonos pokračuje. Připravují druhou verzi lampy s vestavěným reproduktorem Symfonisk a dekoraci v podobě obrazu s integrovaným reproduktorem. Uvedl to technologický web The Verge.

Lampu Symfonisk vzniklou ze spolupráce obou společností už IKEA prodává déle než dva roky. Stojí necelých pět tisíc korun. Mnohem větší pozornost než její připravovaná vylepšená verze však přitahují plány na vývoj reproduktoru vestavěného do dekorace v podobě obrazu.

Samotný nápad spojit obraz s reproduktorem není zcela původní, podobný koncept už představila například společnost Soundwall. Ve Spojených státech jej prodává za zhruba 900 dolarů.

Detaily zcela nového produktu nejsou známé, web The Verge pouze uvádí, že se obrazová dekorace s integrovaným reproduktorem bude jmenovat Titan. Není proto jasné, zda to bude speciální obraz či zařízení, které lze připojit k existujícímu rámu.

Firma Sonos se soustředí na prodej domácích zvukových soustav, ale i na přenosné bluetooth a Wi-Fi reproduktory Sonos Roam, jejichž novou generaci představila v posledních dnech.