Republikáni začínají jednat o návrhu, který zasype americkou ekonomiku biliony

Ranní přehled podle Bloombergu

Ranní přehled podle Bloombergu Zdroj: E15.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Asijské akcie v plusu

Jihokorejský index Kospi posílil o 1,1 procenta, hongkongský Hang Seng vzrostl o 0,5 procenta. Čínský Shanghai Composite přidal 0,7 procenta.

Vláda USA chce poslat do ekonomiky další biliony

Ve Spojených státech začala vyjednávání o dalším vládním balíčku na podporu ekonomiky.

Republikáni chtějí v rámci opatření za bilion dolarů rozdávat 1200 dolarů v hotovosti většině domácností nebo ochránit podniky či školy před žalobami v souvislosti s nákazou koronavirem. Opoziční demokraté, kteří ovládají Sněmovnu reprezentantů, ale přišli s vlastními návrhy v hodnotě 3,5 bilionu dolarů.

Americké akcie zřejmě porostou

Finanční trhy podle všeho fiskální záměry Washingtonu neděsí, futures na tituly z indexů Dow Jones, Nasdaq i S&P 500 značí mírný růst v řádu desetin procenta.

Personální změny v Intelu

Výrobce mikročipů Intel propusil svého šéfinženýra Murthyho Renduchintala. Reaguje tak na problémy s vývojem nových čipů a postupné zastarávání své produkce v porovnání s konkurencí.

Počty nově nakažených v USA klesají

Spojené státy, koronavirem nejhůře zasažená země na světě, za pondělí zaznamenaly dalších více než 57 tisíc lidí nakažených. Ukazují to data Univerzity Johnse Hopkinse. V posledních 12 dnech až do neděle přitom denní počty nově prokázaných nálezů COVID-19 v USA přesahovaly 60 tisíc.