Slevomat má nového šéfa. Přichází do něj Braverman z Heureky

Tomáš Braverman se stane novým šéfem Slevomatu.

Tomáš Braverman se stane novým šéfem Slevomatu. Zdroj: E15 Dominik Kučera

Pod jeho vedením se ze srovnávače cen Heureka stal jeden z nejdůležitějších hráčů českého trhu internetových obchodů, nyní se Tomáš Braverman stává novým šéfem portálu Slevomat. Ve funkci nahradí Ladislava Veselého, který odchází na rodičovskou dovolenou. Braverman na novou pozici nastoupí v červenci, do té doby slevový server dočasně povede Matěj Dvorský. 

Braverman loni po deseti letech odešel z čela Heureka Group, už tehdy zmiňoval, že po tak dlouhé době přišel čas na nové výzvy. Braverman cenový srovnávač dostal na pozici jednoho z nejnavštěvovanějších webů na českém internetu, každý měsíc na něj zavítá kolem čtyř a půl milionu reálných uživatelů, kteří na něm srovnávají zboží z 38 tisíc e-shopů. 

„Být součástí společnosti s vynikající strategickou pozicí v oblasti e-commerce a cestování, která ještě k tomu působí na více trzích, je výzvou, kterou rád přijmu. Zároveň věřím ve velký potenciál dalšího růstu,“ uvedl Braverman k nástupu do Slevomatu, který vlastní britská skupina Secret Escapes. 

Slevomat ročně utrží téměř miliardu korun a prodá celkově zboží za více než tři miliardy korun. Během pandemie slevový portál zažíval složité časy, jelikož se přes jeho stránky prodávají zejména zážitkové služby, polovina z tržeb připadá na cestování. 

Poslechněte si předloňský e15 Cast s Tomášem Bravermanem

Video placeholde
E15 Cast s Tomášem Bravermanem, CEO společnosti Heureka. • E15

Bývalý šéf Heureky na pozici šéfa Slevomatu nahradí Ladislava Veselého, který odchází na rodičovskou dovolenou. „Láká mě zažít něco nového. Být doma a být užitečný,“ uvedl Veselý ke svému odchodu pro Hospodářské noviny. „Jsme ziskovější, než jsme kdy byli. Je to především úsporou z rozsahu, dokážeme dobře nakoupit online i televizní reklamu, navíc máme opravdu širokou nabídku pobytů, zážitků i zboží, a velkou znalost značky Slevomat,“ doplnil. 

Do červencového nástupu Tomáše Bravermana povede slevový portál Matěj Dvorský, který do Slevomatu přišel před rokem z pozice generálního ředitele portálu pro vyhledávání dovolených Skrz.cz. „Mým klíčovým úkolem je nyní úspěšně zpracovat rostoucí poptávku po letní sezoně a upevnit tak pozici Slevomatu jako jedničky v cestování,“ uvedl Dvorský ke své dočasné misi. 

Slevomat založili v roce 2010 podnikatelé Tomáš Čupr, Petr Bartoš a Romana Sudová, dnes zaměstnává přes 300 zaměstnanců. V roce 2017 slevový portál přešel do britské skupiny Secret Escapes, která ho koupila od investorů Miton, Enern a In-Bridge, podle časopisu Forbes se hodnota transakce pohybovala kolem 1,5 miliardy korun.