Čeští mobilní vývojáři se spojují. Chystají se na švýcarský trh

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Ilustrační foto
2
Fotogalerie

Mobilní divize dvou českých vývojářských firem Easycore a Inventi budou od dubna působit pod jednou střechou. Chystají expanzi do Švýcarska.


Tuzemská softwarová firma Inventi koupila mobilní divizi pražské vývojářské společnosti Easycore, která dosud působila převážně na švýcarském trhu. Začátkem dubna tak vznikl nový subjektInventi Labs, který pod sebe sloučil mobilní divize obou firem.

Zatímco Inventi má jako větší firmazkušenosti se všeobecným vývojem softwaru,Easycore se specializuje především na mobilní aplikace a bude tak hlavní silou v nové firmě.

„Pro náš byznys se nic nemění. Budeme pro naše klienty nabízet stále služby produktového partnera, který zákazníkovi pomůže přejít od nápadu přes celý proces vývoje až k finální mobilní aplikaci,“ uvedl dosavadníšéf mobilní divizefirmy EasycoreRobert Krejčaa zároveň současný jednatel nového subjektu Inventi Labs.

Jedním z hlavních cílů nové firmy je vytvoření pobočky ve Švýcarsku, kde má mobilní Easycore dosud větší tržby než doma. „Před čtyřmi lety jsme získali velkou zakázku pro švýcarskou národní televizi a od té doby nám začaly švýcarské zakázky chodit samovolně,” vysvětlil záměrKrejčas tím, že tamější trh firmě umožňuje nasadit až otřetinuvyšší cenu než na českém trhu. “Nyní tam proto nově chystáme vybudovat obchodním tým a klienty tam budeme i aktivně shánět,“ doplnilKrejča.

Nasycení trhu se firma nebojí. “Je pravda, že většina velkých firem už mobilní aplikace má, ale nyní se přidávají menší a menší firmy. Je to jako s internetovými stránkami před zhruba deseti, patnácti lety,” má jasnoKrejča.

Firma tak v tomto roce plánuje výrazný růst. Zatímco mobilní divize firmy Easycore loni utržila 15 milionů korun, Inventi Labs očekává tržby okolo 20 milionůa o třetinu má růst i počet zaměstnanců.

Mezi nejznámější firemní produkty patří například aplikace pro český start-up Locco, který nabízí řešení sdílených pracovišť v kavárnách, a za zmínku stojí iaplikace Mamapp, která je zaměřena na odborné poradenství pro těhotné.

Česká republika patří v oblasti vývoje mobilních aplikací do nejužší špičky. Místním firmám se čím dál častěji daří získávat klienty i na západních trzích, a to především díky dobrému poměru ceny a výkonu. Naposled se českému vývojáři Ackee podařilo získat zakázku pro německý Německý spolkový sněm Bundestag.