Projekt Nastartujte se finišuje, malé firmy mají pořád šanci

Z loňského vyhlašování projektu Nastartujte se

Z loňského vyhlašování projektu Nastartujte se Zdroj: KB

Kolem 350 projektů se od roku 2013 už objevilo v grantovém programu Komerční banky „Nastartujte se“, který pomáhá novým firmám prosadit se na českém i zahraničním trhu. Celková hodnota odměn v něm přesáhla 10 milionů korun a další tři miliony čekají na úspěšné společnosti v letošním 7. ročníku, který právě finišuje.

„Generace mladých začínajících podnikatelů je budoucností České republiky a zasluhuje si naši pozornost a podporu. Snahou je jim pomoci s realizací jejich nápadů, nabízet jim praktická řešení, být pro ně silným a dlouhodobým partnerem nejen tehdy, kdy se jim daří, ale i v horších časech,“ popisuje záměry grantu Jan Kubálek, který má v Komerční bance na starosti strategii pro retailové bankovnictví. Ten je i členem odborné poroty, která přihlášené firmy hodnotí. Oceněno bylo v minulých ročnících 18 zajímavých projektů. Letos se jich přihlásilo zatím 35 a dá se usuzovat, že se opět mezi nimi objeví společnosti, které se brzy prosadí na trhu v Česku i v zahraničí.   

Do grantového projektu Komerční banky se může podnikatel či podnikatelka přihlásit do půlnoci 6. září 2019. Po celou dobu grantu je možné hlasovat pro všechny projekty v E15 Ceně veřejnosti. Tam se hlasuje až do 20. září. Odborná porota, kterou tvoří zástupci Komerční banky, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a dalších partnerů, pak vybere tři nejlepší projekty.

Slavnostní vyhlášení celé akce se uskuteční 30. října v hotelu Ambassador v Praze.

Například v minulém roce se přihlásilo přes čtyřicet zajímavých subjektů. Grant Nastartujte se jim následně umožňuje zviditelnění se u potenciálních zákazníků a obchodních partnerů. Přihlásit se může kdokoliv, kdo začíná podnikat a má zajímavý byznysový plán. Nemusí mít předchozí zkušenosti s podnikáním.

„Jsou to lidé, kteří ve svém životě narazili na něco, co je nadchlo, a co se rozhodli poskytovat nebo přinášet svému okolí. Zajímavé je, že to nejsou jen mladí lidé, spíše se všichni dají označit za nadšence,“ vysvětluje Lucie Spáčilová, ředitelka společnosti Performia, která je rovněž členkou odborné poroty.

Další informace na www.nastartujtese.cz