Skupina Pale Fire Capital navýšila svůj podíl v portálu JenPráce.cz na 80 procent

Partneři investiční skupiny Pale Fire Capital Jan Barta, Dušan Šenkypl a David Holý

Partneři investiční skupiny Pale Fire Capital Jan Barta, Dušan Šenkypl a David Holý Zdroj: PFC

Trh práce během posledních dvou let doznal značné proměny a odráží se to i v zájmu investorů. Nyní investiční skupina Pale Fire Capital navýšila podíl v projektu JenPráce.cz na 80 procent. 

Investoři z Pale Fire Capital majetkově vstoupili do pracovního portálu už v roce 2016, kdy koupili podíl 20 procent. Nyní své angažmá ve firmě zvyšují na 80 procent. Hodnotu investice společnost nezvěřejnila.  

S návštěvností portálu přes jeden milion měsíčně a téměř 900 tisíci uživateli na Facebooku (JenPráce a přidružené Práce a brigády) se projekt řadí mezi tři největší pracovní portály v České republice. Na portále bylo v letošním prvním čtvrtletí zájemcům nabídnuto na 30 tisíc pracovních pozic, na každou z nich se v průměru dívá přes 200 uchazečů. 

„Pro naše klienty tvoříme cílené kampaně a díky vlastnímu chytrému algoritmu hledáme nejlepší způsoby, jak se dostat k těm správným uchazečům při zachování rozumných nákladů. Nejenže firmám pomáháme obsazovat volné pracovní pozice a zajišťujeme tak bezproblémový chod jejich společností, naším cílem je také pomáhat uchazečům o zaměstnání v komplikované pracovní situaci,“ doplňuje Anna Kevorkyan, která od letošního března přebrala řízení JenPráce.cz. 

„Na portálu JenPráce.cz nás zaujalo unikátní propojení klasické personální inzerce s aktivním marketingem pozic na sociálních sítích," říká Dušan Šenkypl, jeden z partnerů skupiny, který má investici na starost. "O životaschopnosti projektu svědčí více než milionová návštěvnost měsíčně a absolutně největší publikum na sociálních sítích. Ve spojení s novým zkušeným managementem jsme připraveni rozvířit stojaté vody klasického personálního marketingu,“ doplnil.

Portál JenPráce.cz, který spustila společnost Coweo Technologies v roce 2013, se vypracoval se na dvojku na českém trhu. Nejprve nabízel jen inzerci zdarma, s rostoucím zájmem a díky spolupráci s investory z PFC spustil roku 2017 i placenou inzerci. 

Web umožňuje i integraci s náborovými aplikacemi třetích stran. Mezi klienty patří např. personální agentury ManpowerGroup, Grafton Recruitment či Randstad HR Solution, dále společnosti Skanska, Ministerstvo vnitra, ČSOB Pojišťovna nebo Česká pošta.