Start-up s penězi od Zadáka začíná spolupracovat s většími internetovými obchody

Hynek Sagan z Armex Group, zakladatel SharyGo Dan Erlebach a investor Jan Zadák

Hynek Sagan z Armex Group, zakladatel SharyGo Dan Erlebach a investor Jan Zadák Zdroj: archiv E15

Česká internetová půjčovna SharyGo rozšiřuje nabídku sortimentu, bude půjčovat i zboží z z e-shopů jako Hervis Sport.

Po klasických kamenných půjčovnách nářadí i dalšího vybavení se k platformě připojuje například prodejce sportovního vybavení Hervis Sport, internetový obchod 123shop nebo módní značka ručně šitých obleků Plešinger. 

„Zákazníkům mohou e-shopy přes SharyGo nabídnout drahé věci k vyzkoušení, čímž otvírají zcela novou službu. Díky ní zákazník překoná psychologickou bariéru, že si koupí něco drahého, co následně nebude potřebovat. V Německu podobný koncept zkouší například i společnost Tchibo se svým produktem pro pronájem dětského oblečení,” řekl Dan Erlebach, zakladatel a jednatel SharyGo.

Internetová půjčovna SharyGo zahájila provoz loni v červnu jako platforma pro sdílení věcí mezi lidmi. Během letošního února ji navštívilo 26 tisíc uživatelů, uvádí firma. K jejímu rozvoji pomohla loni na podzim i investice Jana Zadáka a společnosti Armex Group, kteří do projektu vložili nižší desítky milionů korun. 

SharyGo představuje další příklad takzvané sdílené ekonomiky. „Sdílená ekonomika úspěšně roste nejen v USA, Číně a dalších velkých zemích. I v Česku přibývá uživatelů i fungujících projektů," sdělil již dříve Petr Sigut z České asociace sdílené ekonomiky.