Startup s českými kořeny Productboard získal investici 125 milionů dolarů a přeskočil Rohlík

Zakladatel startupu Productboard Daniel Hejl.

Zakladatel startupu Productboard Daniel Hejl. Zdroj: E15 Michael Tomeš

Zakladatel startupu Productboard Hubert Palán.
2
Fotogalerie

Startup Productboard, který má české zakladatele, získal investici 125 milionů dolarů a svou valuaci tak posunul na 1,725 miliardy dolarů, tedy 37 miliard korun. Productboard tak přeskočil Rohlík, který se loni stal prvním českým jednorožcem. Na svém webu to píše magazín Forbes Česko. 

Novou investici do českého startupu, který zakládal Hubert Palán a Daniel Hejl, vedly Dragoneer Investment Group a Tiger Global Management. Ty už za sebou mají investice do firem jako Spotify, Uber, Airbnb nebo LinkedIn. 

„Pevně doufám, že náš růst a dosavadní úspěch pomáhá reprezentovat český talent ve světě. Status jednorožce je jedním z milníků na naší cestě vybudovat silnou globální společnost, pomáhající firmám budovat kvalitnější digitální produkty, které budou chtít lidé s radostí využívat a budou jim užitečné,“ řekl CEO Productboardu Palán.

Startup se zaměřuje na vývoj softwaru, který usnadňuje život produktovým manažerům. Mezi jeho zákazníky jsou firmy jako Microsoft, Volkswagen, Salesforce, Zoom nebo Avast.